Сепаратизм – нові методи, суть - стара

23 квітня 2018, 10:57
Власник сторінки
0
49

Дії РФ на Донбасі повинні навчити громадян, що відкритий або прихований сепаратизм у формі економічних або культурних автономій є всього лише іншим способом загарбання територій сусідніх держав.

В минулі періоди історії намір володаря країни  захопити землі сусідів приймав форму відкритої військової агресії. У ХХ та ХХІ столітті, в час глобалізації, посилення міжнародних економічних зв’язків, володарі змушені зважати на міжнародну думку і тому все більше застосовують інші методи захоплення сусідніх територій, зокрема на перше місце виходить розпалення сепаратизму.

З одного боку право етнічної групи на вільний культурний розвиток є невід’ємним атрибутом будь-якої цивілізованої країни. Однак, цим користується агресор і через п’яту колону на території сусіда здійснює підміну понять, в результаті чого розпалює сепаратистські настрої.

Україна стикнулась з цим негативним явищем  і не може його остаточно подолати. Наш агресивний супротивник дуже винахідливий, хитрий і підступний. Це – Російська Федерація.  Вона проявляє себе у різних іпостасях – це громадсько-політичні структури, які реалізують ідею «Руського світу» та грають на почуттях російськомовного населення України, це і козацькі мілітаризовані формування Півдня та Сходу України, журналісти та «правозахисники», які за російські гроші переконають будь-кого що «чорне» це «біле» і навпаки. Крім того,у своїй меті позбавити України міжнародної підтримки та розколоти її методом сепаратизму, РФ використовує  праворадикальні та лояльні до Росії громадсько-політичні структури країн ЄС, в першу чергу Польщі, Угорщини, Німеччини та інших. В результаті, ідеї сепаратизму намагаються поширити з Східних областей на Південні та Західні регіони.

За аналогією з Донбасом, у кожній із вказаних областей окремі політики, журналісти, громадські діячі нав’язують  громадянам думку, що їхній регіон  «особливий» та економічно самодостатній. Наступний крок - це проголошення економічної або культурної автономії. Будь-які відцентрові сепаратистські процеси використовує  РФ щоб розвалити Україну на окремі незалежні території і здійснити їх анексію, або провести для міжнародних ЗМІ показові «псевдорефернедуми».

Я переконаний, що Україна вже по вінця наситилась сепаратизмом у будь-яких його проявах.  Дії РФ на Донбасі повинні навчити громадян, що  відкритий або прихований сепаратизм у формі економічних або культурних автономій є всього лише іншим способом загарбання територій сусідніх держав. Цьому необхідно протидіяти шляхом використання всього обсягу повноважень наданих політикою децентралізації, зокрема, у економічній, культурній, освітній сфері. Принцип «моя хата з краю» є рабським, громадяни України є вільними. Будьте відповідальними і ініціативними у процесі розвитку своєї громади та держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Украина-Россия,сепаратизм,ДНР,ЛНР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.