Дружківка розвивається! - Валерій Гнатенко

26 березня 2018, 18:41
Власник сторінки
журналист
0
56

3000 людей, які прибули у Дружківку з території проведення бойових дій звернулися за амбулаторною медичною допомогою

Ще дві зустрічі з трудовими колективами ПрАТ «Дружківський завод металевих виробів» та ТОВ «Гірські машини — Дружківський машинобудівний завод» провів міський голова Валерій Гнатенко. Разом з очільником міста на зустрічі традиційно були присутні керівники підприємств, діяльність яких безпосередньо пов’язана з функціонуванням міського середовища та інтересами дружківчан (житлово-комунальне господарство, соціальна сфера тощо).

У ході зустрічі Валерій Гнатенко проінформував присутніх про тенденції соціально-економічного розвитку міста та про результати діяльності міської влади за 2017 рік, торкнувся питання демографії, докладно розповів, які заходи приймалися владою для збільшення доходів місцевого бюджету та ефективного витрачання бюджетних коштів. Зупинився на найактуальніших проблемах, які існують у Дружківці та завданнях, які продовжують послідовно вирішуватися органами місцевого самоврядування у поточному 2018 році.

Особливу увагу Валерій Гнатенко приділив сфері охорони здоров’я міста, зазначивши, що медичну допомогу населенню Дружківки продовжують надавати 8 лікувально-профілактичних установ, 5 з яких знаходяться в підпорядкуванні міського відділу охорони здоров’я. Він розповів, що з січня 2016 року у лікувальних закладах міста почали роботу клінічні бази 5 кафедр Донецького національного медичного університету.

Під час доповіді міський голова також торкнувся питання лікування осіб пільгової категорії, якому в місті приділяється особлива увага. Так, майже 3000 людей, які прибули у Дружківку з території проведення бойових дій звернулися за амбулаторною медичною допомогою до лікувальних установ міста, з них 653 дитини. За рахунок місцевого бюджету пільговими медикаментами для амбулаторного лікування забезпечено 32 людини. У стаціонарних відділеннях міста проліковано 364 переселенці. Понад півсотні людей забезпечено стоматологічною допомогою. Так само в лікувальних установах міста надається медична допомога військовослужбовцям. За час проведення бойових дій звернувся 1391 військовослужбовець, з них госпіталізовано 127 осіб, прооперовано 10. На забезпечення пільгової категорії громадян медикаментами для амбулаторного лікування, слуховими апаратами, зубопротезуванням у 2017 році використано понад мільйон гривень, і щорічно ця сума збільшується. Протягом року пацієнти отримували пільгове зубопротезування та забезпечувалися гігієнічними засобами медичного призначення.

Під час зустрічі також обговорювалася тема реалізації державної програми «Доступні ліки», в рамках якої для забезпечення хворих з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою і цукровим діабетом другого типу місту було виділено 1,2 млн.грн. Понад 15 тисяч пацієнтів диспансерної групи забезпечувалися медикаментами безкоштовно або з незначною доплатою. Понад 3 млн. грн. виділено з місцевого бюджету лікувально-профілактичним установам міста на медикаменти та харчування. Валерій Гнатенко зазначив, що у 2018 році стартує реформа первинної ланки надання медичної допомоги. Планується продовження дії урядової програми «Доступні ліки». Буде збільшено кількість препаратів. Ліки безкоштовно і з частковим відшкодуванням зможуть отримати додатково пацієнти із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, вагітні з анеміями й хворі з депресивними станами, які в 2017 році не охоплювалися даною програмою.

Щодо проведення капітальних ремонтів та придбання медикаментів міський голова зауважив, що у 2017 році з місцевого бюджету було виділено понад 9 млн. грн. У центральній міській лікарні проводився ремонт кабінетів в жіночій консультації, ремонт системи опалення в стаціонарному корпусі, кабінетів біохімічної лабораторії, проводилася заміна вікон на металопластикові в акушерському відділенні. Купувалося лабораторне обладнання, медичний інструментарій та холодильники. У комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги» проведений ремонт газового обладнання котельні, даху амбулаторії №6, даху в адміністративній будівлі. У комунальному лікувально-профілактичному закладі «Дружківська міська лікарня №2» проведений ремонт будівлі патолого-анатомічного відділення, замінені вікна на металопластикові в травматологічному відділенні поліклініки. Відремонтовано асфальтове покриття біля будівлі дитячого інфекційного відділення. У грудні 2017 року за кошти місцевого бюджету придбана стоматологічна установка для дитячого кабінету. Комунальним лікувально-профілактичним закладом «Дружківська міська клінічна лікарня №1» отримана грантова допомога від генерального консульства Федеративної республіки Німеччина в сумі 129,180 тис. грн., придбано лабораторне обладнання (мікроскоп, цифровий фотоелектрокалориметр, центрифуга).

Щорічні зустрічі з колективами підприємств міста є традиційними й дозволяють у процесі діалогу побачити проблеми зсередини, почути про них безпосередньо від дружківчан та якісніше визначити пріоритетність вирішення актуальних питань. За підсумками зустрічі буде проведена аналітика звернень та моніторинг вирішення зазначених проблем.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.