Донеччина потребує особливого підходу щодо децентралізації та створення ОТГ

02 лютого 2018, 16:49
Власник сторінки
0
69

Олександр Меланченко: Донеччина і Луганщина потребують особливого підходу в питаннях децентралізації та створення ОТГ

Під час зустрічі з головою Комітету в закордонних справах Верховної Ради України Ганною Гопко у Краматорську, представник Асоціації міст України в Донецькій області Олександр Меланченко порушив питання щодо особливостей реалізації децентралізаційної реформи і створення об’єднаних територіальних громад на прифронтовій території. Він акцентував, що хід реформи й створення ОТГ в Донецькій і Луганській областях гальмується з об’єктивних причин.

«На Донеччині є, наприклад, Очеретинська громада, яка вже давно готова до об’єднання, але, оскільки вона знаходиться біля лінії розмежування, ЦВК не призначає там вибори. Формування ОТГ гальмує функціонування військово-цивільних адміністрацій, а ухвалений парламентом закон про реінтеграцію Донбасу може ще більше уповільнити цей процес. Причому виникає багато питань не лише щодо створення об’єднаних громад на прифронтовій території, але й на тій, яка зараз окупована», – наголосив Олександр Меланченко.

На думку регіонального експерта АМУ, для Донеччини і Луганщини потрібно міняти загальний підхід та розробляти особливі умови задля успішної реалізації адміністративно-територіальної реформи.

«Вочевидь, для того, щоб реформа в східних областях не зайшла в глухий кут, необхідно вносити зміни та доповнення до закону про добровільне об’єднання громад», – зазначив Олександр Меланченко.

В свою чергу, народний депутат погодилася, що у разі, якщо ситуація з російською агресією на сході країни не зміниться найближчим часом, потрібно розглядати можливість внесення змін до законодавства, з урахуванням особливостей реалізації децентралізаційної та адміністративно-територіальної реформ на прифронтовій території. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,місцеве самоврядування,Донеччина,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.