Асоціація міст України провела Національний прес-клуб реформ

17 грудня 2017, 20:27
Власник сторінки
0
39

У Києві в рамках Проекту ПУЛЬС відбулася зустріч журналістів з усієї України з представниками центральних органів влади та аналітиками АМУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав децентралізацію одним з пріоритетів 2018 року. «Буде побудовано 2000 нових об’єктів у громадах – школи, дитсадочки, басейни, громадський простір. Що будувати - вирішуватимуть самі громади, оскільки на місці видніше, що саме потрібно будувати та розвивати», - зазначив Прем’єр.


Про ці та інші плани на 2018 рік він розповів під час Національного прес-клубу реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік», який організувала у Києві Асоціація міст України в рамках Проекту ПУЛЬС. Участь у заході взяли близько сотні медіа з різних областей України.


Володимир Гройсман зазначив, що у бюджеті передбачено Державний фонд регіонального розвитку в обсязі 6 млрд грн, субвенція на підтримку розвитку інфраструктури об’єднаних громад 1,9 млрд грн,  субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів 5 млрд грн. «До  2020 року планується ліквідувати черги до дитячих садочків по всій Україні», - запевнив Прем’єр-міністр.


Перед представниками медіа виступили й інші спікери. Зокрема, голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко наголосив, що вперше розгляд Держбюджету відбувався за процедурою і Асоціація міст була активним суб’єктом його розробки, розгляду та ухвалення.


«АМУ вдалося
відстояти для місцевого самоврядування майже 50 млрд грн на 2018 рік. Це і формула вирівнювання, яка залишається стимулюючою. Більше 3 млрд грн залишається на розвиток громад», – зауважив Віталій Кличко. Всі об’єднані спроможні громади будуть мати з 2018 року прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом і отримають кошти від інфраструктурної субвенції.


Детальніше про принципи наповнення місцевих бюджетів, які вдалося відстояти для громад у Держбюджеті на наступний рік розповіла народний депутат України Оксана Продан. Аналітик АМУ з питань освіти Людмила Мозгова ознайомила учасників прес-клубу з новим законом «Про освіту». 


Щодо правил, за якими надаватимуться житлово-комунальні послуги у зв’язку з прийняттям нової редакції Закону України «Про житлово-комунальні послуги» розповів аналітик АМУ з питань ЖКГ Олег Гарник.


Під час прес-клубу журналісти отримали грамоти Асоціації міст України від Виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана. Також представникам ЗМІ влаштували екскурсію до Будинку Уряду, де презентували платформу «Єдиний голос». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: змі,Уряд України,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.