Європейська Україна

06 грудня 2017, 14:59
Власник сторінки
1
84
Європейська Україна

Що змінилося за останні 3 роки, що ще потрібно міняти!? Які повинні бути ми - українці, чого нам слід прагнути щоб щось змінити і як протистояти викликам сьогодення!?


21 березня 2014 року відбулася історична для України подія – підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом (ЄС). Цей крок став для українців одним з найважливіших за останні кілька десятиліть. Мрія мільйонів стала реальністю.

Що змінилося за останні 3 роки, що ще потрібно міняти!? Які повинні бути ми - українці, чого нам слід прагнути щоб щось змінити і як протистояти викликам сьогодення!?

Для початку давайте розберемося: чому ми так хотіли цієї асоціації і чого хорошого принесла нам ця угода!?

Не так давно, 17 травня 2017 року, була підписана угода про безвізовий режим. Напевне, це один з найважливіших досягнень України у рамках Асоціації. Тепер кожен українець може їхати в Європу не оформлюючи проблемні візи і купу різних документів, які при тому всьому коштують досить дорого.

За даними Держприкордон служби, від початку безвізового режиму кордон нашої держави перетнуло близько 1 мільйона українців.

Вкрай важливою для України також є економічна частина угоди. Взагалі основною метою даного документа є створення зони вільної торгівлі. Значна кількість мит вже скасовані чи мінімізовані. Звісно такі товари як автотранспорт, різні види механічної продукції не можуть конкурувати з більш якісними європейськими аналогами. Загалом, на український ринок розпочало все більше надходити дешевших та якісних товарів з Європи. Відбувається лібералізація ринку праці.

З однієї сторони це великий плюс: мати якісні та дешеві товари, можливість хорошого заробітку в ЄС. Та не слід забувати, що від цього всього незначною, але все ж відчутною мірою потерпає вітчизняний ринок.

Що потрібно робити, щоб наш ринок не страждав від європейської конкуренції - зміцнити його!? Контроль якості і регулювання цін державою, зробить конкурентно-здатними наші товари. Тоді в українців не буде причин купувати імпортне, адже наше буде не гірше за європейське.

Щодо Росії, то не слід реагувати на їхні провокації. Кремль понад усе прагне схилити на свій бік, у т. ч. шляхом підкупу світових лідерів та представників політичної еліти, активно здійснюючи антиєвропейську та антиукраїнську агітацію.

Зараз наша країна переживає доволі складні часи. Війна на Донбасі, економічна нестабільність.... Так - це важко. Та ми рухаємось в правильному напрямі. Якщо ми – українці, будемо діяти “пліч-о-пліч”, боротися з агресором, як це робили і робимо зараз, мрія наша та й наших батьків стане реальністю - ми заживемо по-європейські.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: робота,Європейський Союз,Кремль,бюджет Украины,міжнародна політика,патріоти,угода про асоціацію,економіка України,інформаційна війна,робота за кордоном,імпорт,закордон,експорт товарів та послуг,партійна еліта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.