ЯК ДЕПУТАТИ ЛОБІЮЮТЬ ІНТЕРЕСИ НА КОРИСТЬ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ

28 листопада 2017, 16:38
Власник сторінки
Лідер партії "Успішна країна" в Полтавській області
0
50
ЯК ДЕПУТАТИ ЛОБІЮЮТЬ ІНТЕРЕСИ НА КОРИСТЬ ВЛАСНОГО БІЗНЕСУ

Немає жодного депутата будь-якого рівня, у котрого, після приходу до влади, справи в бізнесі зійшли «нанівець».

Немає жодного депутата будь-якого рівня, у котрого, після приходу до влади, справи в бізнесі зійшли «нанівець».

 Наприклад, депутат Полтавської обласної ради від Соціал-демократичної партії Валерій Прядко, звертається до облради зі зверненням щодо зміни умов передачі майна комунальної власності в оренду за різними ставками: для одних 1-2% від експертної вартості приміщення, для інших 6-8%. І Рада голосує. Але під 1-2% потрапляє лише одне підприємство – Полтавське обласне комунальне підприємство «Полтавафарм», виконуючий обов’язки якого, як не дивно, той же депутат Прядко, котрий закликав Раду голосувати за вигідні для свого підприємства умови.

До того ж, відповідно до фармацевтичних ринків АМКУ (2014-2016 рр.), «Полтавафарм» має найбільше торгових точок в Полтавській області – 214. Підприємство, маючи ознаки монопольного становища на Полтавщині (з часткою більше 35% у 18 районах області), сплачує лише до 2% орендної плати. Варто зазначити, що ціни на лікарські засоби, в аптеках ПОКП «Полтавафарм», у рази завищені порівнюючи з середніми цінами по області на в Україні, в цілому.

Наступний лобістом є депутат міської ради від Блоку Петра Порошенко Майя Матвєєва зі своїм приватним закладом «Міжнародна дитяча школа «Юний європеєць». Заклад знаходиться в багатоквартирному житловому будинку, на першому поверсі, якого був раніше комунальний заклад «Военторг». Цікаво те, що у 2007 році Матвєєва сплачувала за оренду приміщення 8263,96 грн/міс., а вже у 2015 році – 1511,5 грн/міс.

А все тому, що орендна ставка в 2007 році становила 15%, а в 2015 році – 1,2%.

Рік

Експертна вартість приміщення, грн.

Ставка, %

Місячна вартість оренди (без ПДВ), грн.

Загальні місячна вартість оренди (з ПДВ), грн.

2007

550930,0

15,0

6886,6

8264,0

2015

1295610,0

1,2

1295,6

1511,5

 

Таким чином, полтавська громада лише від ПЗМДШ «Юний європеєць» щомісяця недоотримує – 15900 грн.

 

Тепер зрозуміло, чому в Полтаві аварійні будинки не ремонтується, дороги «так-сяк» зроблені, тому що депутати користуються комунальним майном за «копійки». Окрім цього, мешканці будинку обурені тим, що комунальні відведення (вода та тепло), під’єднані до житлових вузлів. Тобто, Матвєєва платить за комунальні послуги на рівні з мешканцями будинку за однаковими цінами, а не за цінами, які передбачені для нежитлового фонду. Загальна вартість платіжки ділиться на кількість метрів. Все просто. За таких умов можна і підприємцем бути. Таке собі, успішне ведення бізнесу по-полтавськи.

Полтавці щодня розчаровуються у сьогоднішній владі як на місцевому, так і на державному рівні. Проблеми громади вирішуються лише балачками, а бізнесу – пільговими умовами. Депутат повинен йди на зустріч громаді і маючи «вихід» до підприємства з монопольним становищем, як приклад,  розробити пільгову програму, за співфінансуванням облради, для отримання лікарських засобів, хоча б для уразливих верств населення, а не навпаки – завищувати ціни, які і так непосильні для українців.

Шановні депутати! Не варто забувати: в першу чергу, ви покликані представляти та захищати інтереси громади, а не свої особисті. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.