Обережно, сліпі та стурбовані!

15 листопада 2017, 17:13
Власник сторінки
0
171
Обережно, сліпі та стурбовані!

ООН та ОБСЄ "миротворнічають"

Три роки проти нашої країни триває збройна агресія Російської Федерації, півострів Крим окуповано, тисячі громадян поклали своє життя при захисті території України. Яка ж реакція міжнародних організацій? Вони стурбовані. Вони дуже стурбовані цим фактом, який ще треба ж було встановити, бо регулярних військ РФ не було ж помічено і не їхня техніка руйнувала житлові будинки, міста, населені пункти і життя нашого народу. Не їхні солдати заходили на території військових частин в Криму і захоплювали важливі адміністративних будівель і стратегічні об’єкти. Не їхні кадрові офіцери тренували бойовиків ДНР, ЛНР, наймали воєнізовані формування для терористичних дій.

ООН, ОБСЄ, організації створені для підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки, дуже стурбовані з цього приводу. Але ж, мабуть, створювались вони не для того, аби сидіти і на своїх засіданнях махати пальчиком і казати «ая-яй», «ми висловлюємо своє занепокоєння». Кому потрібне ваше занепокоєння? Батькам, котрі пережили своїх дітей, вдовам і сиротам, людям, котрі вже ніколи не побачать своїх домівок і залишились з нічим? Так, їм дуже «потрібна» ваша стурбованість.

В період ведення гібридної війни інформаційний вплив та пропаганда вийшли на новий рівень, коли вже навіть не потрібна збройна агресія, а варто всього лиш вкласти певну ідею у масову свідомість, сформувати стереотипи та модель поведінки і народ вже переможений. Не треба нічого захоплювати, самі здадуться. В такий період вплив провадиться в тому числі через спеціально створені організації, котрі можуть маскуватись під громадські рухи, релігійні організації, комерційні культи, тощо. І, безумовно, такі спеціальні організації діють і в нас. Не є секретом, що зараз країна-агресор стоїть на трьох китах: ФСБ, РПЦ і нафтова промисловість. Між першими двома можна поставити знак тотожності. І що ж ми бачимо, «канонічний» підрозділ РПЦ у вигляді УПЦ в Україні спокійно собі промишляє в цілях, які визначає йому Москва, маючи безпосередній доступ до свідомості громадян України, коли через релігійну проповідь можливо запрограмувати будь-що, наприклад, всім відому ідею «Руського міра». Ці речі елементарні і всім зрозумілі. Проте, не міжнародній спільноті. Міжнародна спільнота так стурбована, що на засіданні Робочої групи Універсального періодичного огляду 28 сесії Ради по правам людини ООН в Женеві, що приймає рішення звернутись до органів влади України, аби припинилась дискримінація бідної УПЦ, яка вже встигла створити в себе спеціальний підрозділ, аби розповідати в Європі, які ж вони бідні нещасні і як притискаються їхні права. І от в результаті міжнародні неурядові правозахисні організації закликають владу України забезпечити об’єктивне та безпристрасне розслідування фактів звершення насильних дій по відношенню до віруючих УПЦ і притягнути винних до відповідальності. Винних в смертях тисяч не хочете притягнути для початку? Далі, осудити захоплення храмів, порчу і знищення майна УПЦ. Осуджуєте знищення міст, територій і домів громадян України москалями та їх  найманцями? Забезпечити вільну реалізацію права релігійних організацій і віруючих УПЦ сповідувати свою віру при збереженні канонічного зв’язку з РПЦ Московського Патріархату без будь-якої дискримінації і дифамації. Забезпечте вільну реалізацію права на життя на територіях ДНР, ЛНР і окупованого Крима, на територіях нашої суверенної і цілісної держави, куди прийшов агресор захоплювати і вбивати. Забезпечити вільну діяльність, захист та безпеку журналістів, правозахисників та активістів, котрі здійснюють захист прав людини і інформування про випадки правопорушень, у тому числі по конфліктних справах, пов’язаних з УПЦ. Простіше кажучи, дозвольте журналюгам і прихильникам структурного підрозділу РПЦ в Україні «вішати лапшу» своїм віруючим по всім фронтам і у більшому маштабі для кращої реалізації задач, котрі ставить через РПЦ Кремль. А ОБСЄ ж в свою чергу прийняло рішення моніторити питання порушень прав віруючих УПЦ.

Шановні, ви для чого існуєте і для чого ваші представники роз’їжджають в зоні проведення АТО? Де ви «турбувались», коли РФ анексувало Крим? А тепер ви ще й підтримуєте структури, котрі і вам «навішали», через котрі наш ворог може безперешкодно діяти на території нашої  країни? Чи є взагалі в такому разі сенс у вашому існуванні? Скільки випадків, коли попи УПЦ діяли на стороні бойовиків тай ще зі зброєю в руках, вони і надалі продовжують розділяти духовно-релігійний простір України, формувати відповідні ідеї у свідомості населення.

Схаменіться, перестаньте паплюжити нашу країну, поверніться до народу України, а не до своїх московських друзів, тоді, можливо, і не буде стільки охочих громад, які прагнуть вийти з УПЦ… саме ВИЙТИ, а не те, про що ви кричите…ЗАХОПЛЕННЯ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ООН,УПЦ МП,ФСБ,УПЦ,ОБСЄ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.