Уряд вдвічі занижує соціальні стандарти на 2018 рік!

28 жовтня 2017, 11:31
Власник сторінки
соціальний експерт
3
387

У проекті бюджету – 2018 уряд свідомо заклав показник прожиткового мінімуму вдвічі менший від реального

Показник споживчого мінімуму для українців, який запланував уряд з Нового року, складатиме 1700 гривень. У той же час, згідно закону, Мінсоцполітики повинно щомісяця, відповідно до поточних споживчих цін, обраховувати так званий «фактичний» прожитковий мінімум.

На цьому під час прес-конференції у Києві наголосив Андрій Павловський, експерт з соціальних питань, передає INTV.

«Так-от, у цінах за вересень прожитковий мінімум на одну особу складав вже 3500 гривень. Тобто, уряд Гройсмана свідомо у проекті бюджету на наступний рік закладає показник прожиткового мінімуму на одну особу вдвічі менше - 1700 гривень, ніж той, що є по факту на вересень місяць», - зауважив він.

Павловський зазначив, що під час обрахунку споживчого кошика вважається, що 50% у ньому складають продукти харчування, 35% - витрати на вартість комунальних послуг, а на все інше залишається 15%...

«Тобто, на те щоб поміняти одяг, побутову техніку, на навчання дітей, на якісь культурні потреби у людини практично грошей з того, що планує уряд на наступний рік - не залишається. І для того аби люди на щось інше могли витрачати, повинні будуть економити на найбільш необхідному. І так як у родинах у нас зараз найбільша стаття витрат - це продукти харчування, то люди, як правило, на цьому і економлять. Купують більш дешеві, неякісні продукти харчування і т.д.», - сказав експерт.    

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Порошенко,социальные выплаты,прожиточный минимум,Гройсман,корупція та шахрайство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.