Як змінилась ідеологічна свідомість звільненого Донбасу

05 вересня 2017, 12:33
Власник сторінки
0
252
Як змінилась ідеологічна свідомість звільненого Донбасу

В травні цього року проводилось соціологічне дослідження, об'єктами якого стали жителі підконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

Респондентів опитали, як вони відносяться до діючої влади, як бачуть перспективи розвитку регіону, і яким шляхом вирішити військовий конфікт. Результати получились наступними: 88% опитаних незадоволені розвиткум внутрішньої ситуації в країні. Найкращим шляхом розвитку більшість вважає власний шлях з опорою на свої сили та ресурси, 26% підтримують Україну, яка пліч-о-пліч з країнами СНД, а 17, 7% за Україну в складі ЄС. Приблизно рівномірно розподілили свої голоса учасники дослідження щодо питання вирішення конфлікту шляхом ізоляції, домовленості з бойовиками та створення з України конфедерації.
Звісно, результати не такі вже і приголомшливі, і було доволі очевидно, що одноголосного схвалення не буде, але варто враховувати також і те, що на думку респондентів впливає і близкість до лінії обмежування, а також наявність роботи, родичів в інших регіонах країни.
Загалом прогрес є, і хоч є ще над чим працювати, але Україна все ж робить успіхи в перетягуванні  "ідеологічного канату". Найкращим аргументом в інформаціійній війні є реалії, які не замаскуєш ніяким влучним слівцем!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Донбас,соціологічне дослідження
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.