В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ ПРОЕКТ БОРОТЬБИ З ІНТЕРНЕТ-ПІРАТСТВОМ

27 квітня 2017, 12:10
Власник сторінки
0
42
В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ ПРОЕКТ БОРОТЬБИ З ІНТЕРНЕТ-ПІРАТСТВОМ

25 квітня стартував соціально-освітній проект #ДАЙШАНСМРІЇ (#GIVECHANCETODREAM), покликаний привернути увагу до проблеми порушень авторського права та розвитку піратства у кіно та музичній індустрії,

25 квітня стартував соціально-освітній проект #ДАЙШАНСМРІЇ (#GIVECHANCETODREAM), покликаний привернути увагу до проблеми порушень авторського права та розвитку піратства у кіно та музичній індустрії, а також ІТ.

Під час заходу було презентовано три соціальних відеоролика, присвячених боротьбі з  відео-, аудіо- та IT- піратством, які поширюватимуться на телебаченні та в Інтернеті. Також, в рамках проекту передбачається проведення освітньо-просвітницьких заходів, зокрема відкриття доступу до інформаційного веб-ресурсу та сторінки проекту у соціальних мережах з ціллю ознайомлення користувачів з легальними ресурсами, на яких, серед іншого, можна дивитися кіно та слухати музику.

Ведучими вечора були Андрій Гундер (президент Американської торговельної палати в Україні) та Крісті Енн Хофланд (директор Американського дому), а серед спікерів: Джордж Кент (заступник Голови дипломатичної місії США в Україні), Любомир Левицький (кінорежисер та автор проекту #ДАЙШАНСМРІЇ), Надія Васильєва (генеральний директор «Майкрософт Україна»), Грем Грант (керівник відділу боротьби з Інтернет-піратством Міжнародної федерації фонографічної індустрії) та Анатолій Максимчук (представник Ініціативи «Чисте небо»). 

Ідея проекту #ДАЙШАНСМРІЇ належить відомому українському кінорежисеру Любомирові Левицькому. За його словами, метою проекту є підвищити рівень обізнаності людей, про те, якої шкоди завдають творцям перегляди фільмів на піратських ресурсах в Інтернеті,  унеможливлюючи створення нових фільмів. Він також зазначив, що проблема порушення авторських прав є критичною не лише для кіноіндустрії, а й для інших галузей, зокрема - музичної та ІТ.

У своєму виступі, Джордж Кент зауважив: «Захист прав інтелектуальної власності дозволяє тим підприємцям, які здійснюють творчу діяльність, користуватися здобутками від своїх винаходів та творів. А це заохочує їх інвестувати, продовжувати свою діяльність та створювати нові робочі місця.»  

Загалом, спікери підкреслили важливість захисту прав інтелектуальної власності та поширення обізнаності про наслідки піратства. Так, коли користувач краде фільм, програму чи музику - втрачається чиясь робота та мрія.

Проект #ДАЙШАНСМРІЇ став можливим завдяки підтримці Посольства США в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Американської торговельної палати, Американського дому, Асоціації музичної індустрії України та Ініціативи «Чисте небо».

Знайти більше інформації, продивитись відеоролики та слідкувати за розвитком проекту можна в , на офіційній сторінці у , а також за хештегами #ДАЙШАНСМРІЇ та #GIVECHANCETODREAM. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.