Від слів до дій

11 квітня 2017, 01:49
Власник сторінки
0
67
Від слів до дій
Акція проти російських банків в Україні

Війна проти російського капіталу триває

Нещодавно Україною прокотилась хвиля акцій під назвою RUSBANK OVER, учасники якої зайнялись активною пропагандою про російського капіталу в Україні, а також блокадою філіалів Сбербанку по всій Україні.

Одною з головних вимог активістів було закриття російських банків з метою припинення фінансування війни на Сході України, що проявлялось в різноманітних акціях протесту, а також прямому блокуванні роботи російських банків. Незважаючи на попередження радикалізації дій, якщо влада ігноруватиме вимоги, нічого зроблено не було, тому черговим етапом у боротьбі з російським капіталом в Україні було закриття банків, яке провели активісти партії «Національний Корпус».

Однією з вимог було також звільнення Валерії Гонтарєвої з посади голови НБУ, чого теж нещодавно було досягнуто.

Сьогодні у Харкові мали місце сутички з поліцією, яка замість того, щоб захищати Україну і українців, які зрештою платять за це податки, захищала російський банк, фактично кришуючи фінансування тероризму на Сході України.

Минулої ночі одне з відділень Сбербанку згоріло, після чого в мережі з’явилось відео, підкріплене листом, де керівництву Сбербанку пропонується добровільно припинити свою діяльність в Україні, інакше атаки на відділення продовжаться. В зверненні також говориться, що нападу піддалось вже 12 фінансових установ ворога і їх кількість тільки збільшуватиметься, якщо вищевказані вимоги не будуть виконані.

Ситуація з російськими банками подібна до трясовини і чим сильніше влада опиратиметься неминучому і захищатиме російський бізнес, тим  глибше вона тонутиме у болоті недовіри, яке згодом поглине її повністю.

Питання лише в тому, чи має президент достатньо політичної волі, щоб нарешті закрити ворожі фінустанови, чи своєю некомпетентністю передоручає цю справу українському народу зі всіма подальшими наслідками, які за собою потягне бездіяльність уряду?

Відео з атаками на російські банки можна переглянути за посиланням
https://www.youtube.com/watch?v=eWKkK-k1JNA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Сбербанк Росії,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.