Літературний клуб «Пломінь» як альтернатива «Просвітам»

19 листопада 2016, 00:22
Власник сторінки
0
292
Літературний клуб «Пломінь» як альтернатива «Просвітам»

Чи стане "Пломінь" сучасною "Просвітою"?

Українська культура і просвітництво в занепаді, так як колишні осередки українства, опору окупації, та фортпости боротьби за українську мову та культуру з просвітницьких установ перетворились на ярмарок турецьких і білоруських товарів. Старше покоління, яке вже пустило там своє коріння, злісно не хоче передавати нагріте місце молодим людям.

Поняття старшого покоління про культуру не вписується у молодий світогляд нової генерації, що й пояснює, чому будь-які просвітянські заходи абсолютно не відвідуються молоддю.  Видавництва і бібліотеки  «Просвіти»  займаються лише тим, що випускають книги, які старі просвітяни до кінця своїх днів презентуватимуть один перед одним, так і не вийшовши на ширшу і молодшу аудиторію.

Та зовсім інакше виглядає літературний клуб «Пломінь», який, як не дивно, своїми заходами приваблює все більші аудиторії студентства та молоді. Літературний клуб знаходиться в приміщенні колишнього готелю «Козацький», більше відомого зараз як «Козацький дім».  За символічні 10 гривень, котрі ви заплатите за абонемент, вам буде надано доступ до бібліотеки, наповненої останніми новинками сучасної літератури, та європейської літературної класики, яка нам не завжди по кишені.

Сьогодні безсмертні філософські твори Фрідріха Ніцше чи Юліуса Еволи можна прочитати, ставши членом літературного клубу і з ранку до вечора користуватись його багатою бібліотекою.

Окрім цього, «Пломінь» організовує зустрічі з літературознавцями, філософами, та сучасними поетами, суттєво збагачуючи кругозір сучасної молоді, та залучаючи її до суспільно-корисної діяльності. На базі клубу також відбуваються презентації книг, що дозволяє молодим письменникам стати відомішими ширшій публіці, а досвідченим передати свої знання новим людям.

Вочевидь, у вітчизняних «Просвіт» з’явилась серйозні конкуренти, які за короткий час зробили те, чого «Просвіті» не вдається впродовж всієї незалежності.  На разі «Пломінь» є молодою організацією і лише починає свою діяльність, проте симпатії, які вдалось завоювати його організаторам серед молоді, пророкують літературному клубу велике майбутнє.

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: альтернатива,Київ,література
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.