НАБУ нарешті почало розслідувати аферу «Роттердам+»!

06 квітня 2017, 17:27
Власник сторінки
Народний депутат України
2
140

За моєю заявою 24 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕ через так звану формулу «Роттердам+».

Нагадаю, в результаті застосування цієї формули закупівлі вугілля Україна повинна була позбутися залежності від закупівлі антрацитового вугілля на окупованих територіях Донбасу, купуючи імпортне вугілля. Проте продовжувала закуповувати його з окупованих територій. Відповідальним за організацію цих закупівель є Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, який не виконав покладених на нього обов’язків.

Це призвело до того, що споживачі тепло- і електроенергії необґрунтовано переплатили приблизно на 10 мільярдів гривень більше, ніж до введення в дію формули! Але найбільше з цієї корупційної схеми збагатились теплогенераційні компанії ДТЕКу, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Сподіваюсь, що директору НАБУ Артему Ситнику вдасться не тільки повноцінно розслідувати, але й припинити цю корупційну оборудку за яку платять пересічні українці!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.