Антисоціальний законопроект 5130

05 грудня 2016, 18:21
Власник сторінки
соціальний експерт
1
1960

На цьому пленарному тижні уряд Порошенка-Гройсмана буде намагатись за будь-яку ціну пропхати супутній до проекту держбюджету відверто антисоціальний законопроект N 5130 !

Друзі, на цьому пленарному тижні уряд Порошенка-Гройсмана буде намагатись за будь-яку ціну пропхати супутній до проекту держбюджету відверто антисоціальний законопроект N 5130 !

Ухвалення зазначеного проекту закону є неприйнятним, оскільки запропоновані урядом зміни прямо порушують положення Конституції України в частині суттєвого звуження та, навіть, скасування належних громадянам соціальних та державних гарантій, зокрема:

1. Щодо пенсійного забезпечення:
Продовжується практика зменшення розміру пенсій працюючим пенсіонерам на 15% та зберігається максимальний розмір пенсій на рівні - 10 740 гривень.

2. Щодо оплати праці:
- Пропонується нове визначення мінімальної заробітної плати, яке не містить чинної зараз умови, що мінімальна заробітна плата - це плата за просту, некваліфіковану працю. Об’єктивно – це просто зниження рівня державних гарантій у сфері оплати праці.

- Пропонується розмір мінімальної зарплати не прив"язувати до прожиткового мінімуму...
- Змінюється структура мінімальної заробітної плати. У запропонованій редакції, до мінімальної заробітної плати включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати. Що також, в результаті, просто призведе до зрівнялівки у встановленні розмірів заробітної плати.

3. Щодо виплати стипендій:
- Пропонується кардинально змінити порядок забезпечення та виплати стипендій. Так, гарантії на отримання стипендії пропонується замінити правом на отримання академічної та соціальної стипендії, а критерії для її отримання встановлюються Кабміном у ручному режимі. 
- Вилучається норма щодо обов’язкового забезпечення стипендіями не менш ніж 75% студентів, які навчаються за кошти державного бюджету.
- Позбавляються права на одночасне одержання соціальної стипендії і державної допомоги/пенсії студенти з інвалідністю.
- Скасовується гарантоване державою право на підвищену стипендію студентам з числа дітей-сиріт, позбавленим батьківського піклування та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

4. Щодо верифікації соціальних виплат:
- Надається право Міністерству фінансів України одержувати персональні дані при здійсненні моніторингу соціальних виплат. Цим грубо порушується Конституційне право громадян на захист своїх персональних даних та на втручання в особисте життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: пенсия,Порошенко,стипендия,Гройсман,соціальні гарантії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.