Зі святом Україна! Відзначимо День Гідності та Свободи – гідно!!!

21 листопада 2016, 10:39
Власник сторінки
analiniks
0
249
Зі святом Україна! Відзначимо День Гідності та Свободи – гідно!!!

У мирі та злагоді. День Гідності і свободи відзначається у День святого Михайла, або Собору святого архистратига Михаїла. Образ святого Михайла уособлює перемогу добра над темними силами.

Україна в сьогодні, 21 листопада, відзначає третю річницю Революції Гідності. В цей день у Києві і інших містах України відбудеться низка масових заходів, участь в яких, за повідомленнями правоохоронців візьмуть близько 66 тисяч осіб.

Давайте пригадаємо, з чого все почалося…

22 листопада 2004 року – початок Помаранчевої революції в Україні, загальнонаціональних протестів, мітингів та інших акцій громадянської непокори. Останньою краплею стало оголошення Центральною виборчою комісією результатів другого туру президентських виборів. Через фальсифікації під час голосування і підрахунку голосів Віктор Янукович випередив Віктора Ющенка. Українці тоді вперше вийшли на Майдан і добилися повторних виборів.

Через рік, у листопаді 2005 року, Ющенко заснував свято – День Свободи.

Однак, влада, встановлена в Україні на той момент, так і не змогла реалізувати більшості очікувань, покладених на неї народом.

Згодом, наступним Президентом України став Віктор Янукович. Він скасував День Свободи і об’єднав його з Днем Соборності Указом від 30 грудня 2011 року.

У листопаді 2013 року українці знову вийшли на Майдан. Три роки тому, увечері 21 листопада, на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу, незабаром їх було вже 1500, а 24 листопада – понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. 


Потім відбувся загальностудентський страйк, а 29 листопада на Євромайдані влаштували великий мітинг із закликами до відставки уряду та дострокових виборів у парламент.

Кривавою стала ніч на 30 листопада. Тоді для розгону майданівців злочинна влада застосувала силу. І це був тільки початок. Протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові та стали значно масштабнішими.

18-20 лютого – пік Революції гідності. Відбулися криваві сутички в центрі Києва, підпалено Будинок профспілок та вбито багатьох євромайданівців, які стали Героями Небесної сотні.

У ніч з 21 на 22 лютого Янукович втік з України, а Росія незабаром анексувала Крим та без оголошення війни вторглася на Донбас.

Пам’ятаючи ці події, які дали змогу українцям вирватись з проросійського ярма та вибгорювати Незалежність, право на вільний вибір власного розвитку, 6 жовтня 2016 року Президент Петро Порошенко підписав указ Про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи. Згідно з документом, у Києві, обласних центрах та інших населених пунктах 21 листопада відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи на вшанування громадянської мужності учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Основними локаціями для проведення заходів, присвячених річниці Майдану, стануть Український дім і Мистецький Арсенал. Крім того, відразу три організації планують проведення 21 листопада масових акцій у центрі столиці.

Проте безкарність завжди зневажає справедливість і руйнує будь-який порядок. Окремі розпіарені депутати називають інших депутатів баранами і барани з їх фракцій на це у захваті аплодують. А потім ці самі скотиняки хочуть жити в країні, де виконуватимуться правила дорожнього руху, де молоді поступатимуться місцем старим, де громадяни не лаятимуться матом, а народних обранців поважатимуть їхні виборці.

Культура суспільства не йде знизу вверх. Навпаки, еліти завжди показують приклад широким масам. Потрібна залізна воля найвищого керівництва держави і концентрація уваги владних інституцій виключно на темах державотворення аби сповзання країни у хаос і прірву зрештою припинилося, не кажучи вже про хоч якійсь поступ вперед. Треба дуже швидко бігти аби залишатися хоча б на тому ж самому місці.

Саме такий приклад депутатам повинні дати громадяни країни, які вибороли свою незалежність. Адже любі провокації, сутички та зіткнення будуть тільки на руку ворогам України.

Сьогодні відзначаємо День Гідності і Свободи, тож давайте його відзначати з Гідністю, заради Свободи наших дітей.

Але ще є люди, які звикли продавати свою совість і залюбки виходять на мітинги за 100-500 гривень. Раніше за участь у демонстраціях не платили взагалі, а Революцію Гідності творили Патріоти, не за гроші… Слава Богу, що таких динозаврів стає все менше і менше й проплачені мітинги рідшають на очах. 

Тим більше, що День Гідності і свободи відзначається у День святого Михайла, або Собору святого архистратига Михаїла. Образ святого Михайла уособлює перемогу добра над темними силами: гримить грім — значить, святий Михайло бореться з чортами. Тому у це велике православне свято ми повинні бути гідними своїх нащадків, небесних охоронців та ангелів-хранителів.

І цей заклик до миру та злагоди я надсилаю, у першу чергу, можновладцям, а також всім, кому не байдужа доля України – відзначимо ці великі свята – християнське та громадянське – гідно!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,майдан,революция,свобода,Україна,революція,українська революція,гідність,Помаранчева революція,Евромайдан,Євромайдан,годовщина Евромайдана,Майдан Незалежності
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.