Інформаційний бруд

12 листопада 2016, 21:50
Власник сторінки
соціальний експерт
8
463

Замовники і технології розповсюдження ...

Протягом останніх трьох тижнів в інтернет-ЗМІ та регіональних газетах поступово розгортається потужна та відверто замовна брудна інформаційна кампанія проти політичної партії «Батьківщина» та її лідера Юлії Тимошенко.

За нашою інформацією, за цією кампанією стоять особисто Президент України Петро Порошенко та міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Технологія кампанії дуже проста. Спочатку публікується текст на інтернет-ресурсі, який не має реєстрації як ЗМІ, далі він виступає першоджерелом, з якого йдуть передруки в регіональних друкованих та інтернет-ЗМІ.

Останні два тижня таким інтернет-ресурсом виступає сайт From-ua.com, відомий медійникам та політикам, як «зливна яма». Достеменно відомо, що за часів Віктора Януковича сайт From-ua.com системно виконував замовлення Сергія Арбузова.

Наразі на сайті опубліковано статті про неіснуючі маєтки та літаки Юлії Тимошенко. В статтях подається брехлива інформація щодо:

Е-декларації лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.
Нібито якихось політичних домовленостей «Батьківщини» з іншими політичними силами.
Нібито існуючі зв’язки між партією «Батьківщина» та Кремлем.

Відповідально заявляємо, що жодна з цих публікацій не відповідає дійсності і є наклепом на партію «Батьківщина» та її лідера Юлію Тимошенко.

Незважаючи на замовний характер статей та всупереч журналістській етиці, ці статті масово передруковані інтернет-ЗМІ та газетами Чернігівщини, Кіровоградщини, Харківщини та інших регіонів.

Партії «Батьківщина» відомо, що такі ж публікації плануються до виходу в друкованих ЗМІ усіх інших регіонів України, зокрема: Житомирщини, Вінниччини, Київщини, Дніпропетровщини, Черкащини.

За наявними даними, розповсюдження брехливих статей в регіональних ЗМІ йде за схемою, яка стане цілком зрозумілою на одному прикладі.

На електронні адреси редакцій надходить пропозиція розмістити статтю такого змісту:

«Доброго дня, шановні колеги.

Маємо одну статтю. Питання:

Чи можемо ми розмістити це у вас на сайті/в газеті?
Скільки це буде коштувати?
Яка знижка від вартості?
На кого переводити платіж?

(лінк на статтю з сайту From-ua.com)

Чекаю на відповідь дуже терміново.

Ольга 066-355-41-88, 068-007-08-76».

Зазначимо, що ці телефони належать Ользі Анатоліївні Юзвюк, менеджеру з розміщення реклами ТОВ «Рекламне агентство «Медіа Стар Центр». Засновниками ТОВ «Рекламне агентство «Медіа Стар Центр» є Костянтин Олександрович Бертух та Максим Михайлович Мякенький.

Максим Мякенький також є засновником та директором ТОВ «ЕСТАР КОММ`ЮНІКЕЙШЕН», яке утримує сайт PR-портал (prportal.com.ua), яке займається розміщенням замовних матеріалів.

IMG_4274

З 1 до 7 листопаду від імені ТОВ «ЕСТАР КОММ`ЮНІКЕЙШЕН» регіональні Інтернет-ЗМІ отримували пропозиції розмістити замовні статті з брехливою інформацією про е-декларацію Юлії Тимошенко, а також статті з перекрученими даними про газовий контракт, укладений в 2009 році.

Також відомо, що 22 вересня 2016 року головний редактор сайту «PR-портал» Олеся Стойко поширювала у соціальній мережі Facebook фальшивого листа нібито від Виконавчого Секретаріату партії ВО «Батьківщина» на адресу голів обласних партійних організацій із вимогою організації процесу дискредитації Уряду Володимира Гройсмана шляхом зриву початку опалювального сезону.

Відповідально наголошуємо, що такого листа від Виконавчого Секретаріату партії ВО «Батьківщина» не існує, він є цілком та повністю вигадкою й провокацією сайту «PR-портал».

До замовної кампанії проти партії ВО «Батьківщина» та її лідера Юлії Тимошенко також залучено PR-агенцію «Communication group». Зокрема, лист від директора з розвитку «Communication group» з пропозицією розмістити замовний матеріал проти Юлії Тимошенко отримали деякі редакції Дніпропетровської області. Мова йшла про той самий матеріал, що розміщувались в газетах Чернігівщини.

Крім «зливних бачків» в Інтернеті замовники брудної кампанії використовують блогерів, які розміщують свої публікації переважно в соціальній мережі Facebook. Поширений аналіз публікацій цих блогерів (зокрема, Карла Волоха) свідчить про те, що всі вони працюють за замовленням Адміністрації президента – нахвалюють з будь-якої причини або без такої Петра Порошенка, та лають всіх його опонентів.

Виходячи з вищевикладеного, партія ВО «Батьківщина» звертається до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики з вимогою провести публічні слухання з приводу проведення брудної інформаційної кампанії проти ВО «Батьківщина» та оцінити суспільно-політичні ризики, що провокують такі кампанії.


Партія ВО «Батьківщина» звертається до всіх чесних журналістів з проханням дотримуватись стандартів журналістської етики та не мати справ з замовними матеріалами.

З повагою,

Політична рада партії ВО «Батьківщина»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Порошенко,чорний піар,брехня,Юрий Стець,"джинса"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.