«Росія продовжує нарощувати військову присутність в окупованому Криму»

03 листопада 2016, 12:00
Власник сторінки
0
594
«Росія продовжує нарощувати військову присутність в окупованому Криму»

На даний час на анексованому Росією українському півострові Крим продовжується нарощування військової присутності збройних сил Російської Федерації, це особливо помітно на південному узбережжі Криму.

Ракетні бункери, укриття в зелених пагорбах на південному узбережжі Криму, які залишилися ще з радянських часів планується реанімувати та обладнати новітніми російськими береговими ракетними комплексами «Бастіон-П» та «Бастіон-С» з протикарабельною ракетою «Яхонт»/«Онікс». 
Зазначений російський ракетний комплекс берегової охорони відносно новий адже був прийнятий на озброєння у 2010 році, його призначенням є ураження надводних кораблів різних класів та типів із складу десантних з’єднань, конвоїв, корабельних та авіаносних ударних угруповань, а також одиночних кораблів та наземних радіоконтрасних цілей в умовах інтенсивної вогневої та радіоелектронної протидії. Кожен такій комплекс в змозі забезпечити захист узбережжя на відстані більше 600 км, а час приведення його у бойову готовність не перевищує 5 хв.
До речі зазначені ракетні комплекси приймали участь у т.зв. військовому параді в окупованому Севастополі 09 травня 2014 року з метою демонстрації мешканцям півострова збільшення присутності російської армії на території Криму.
Однак реанімація бункерів лише мала частина нової російської програми, направленої на мілітаризацію Кримського півострова, наявна ситуація свідчить що Москва реанімувала численні радянські військові об’єкти, побудувала нові бази та розмістила там військових.
На жаль вищевказане свідчить про те, що Російська Федерація не налаштована вирішувати складну політичну ситуацію, яка на сьогодні склалась між РФ та Україною шляхом мирних і конструктивних дипломатичних перемовин, а навпаки обирає силовий та військовий сценарій який може в кінці кінців привести до відкритого протистояння двох держав…
Разом з тим все ж такі залишається надія на мирне вирішення спірних питань між нашими державами, адже шлях війни це хибний шлях, як це не раз вже доводила історія….           
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,ракета,аннексия Крыма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.