Интер ведет себя не по-украински...

26 жовтня 2016, 15:32
Власник сторінки
Блогер
0
560
Интер ведет себя не по-украински...

13 жовтня 2016 року відбулося перше пленарне засідання 5-ої сесії облради на якому затвердили Програму співробітництва між Закарпатською областю та округом Верхня Франконія (Німеччина).

      Програма про співробітництво була підписана ще 3 серпня 2016 року в м.Гольдкронах головою обласної ради Михайлом Рівісом та головою загальних зборів округу Верхня Франконія Гюнтером Денцлером на основі Угоди про міжрегіональне партнерське співробітництво між Закарпатською обласною радою та окружними зборами округу Верхня Франконія (Федеративна Республіка Німеччина), укладеної у 2001 році. Програма передбачає конкретні заходи та напрями, які планується здійснити у визначений термін з метою вирішення питань, що становлять спільний інтерес. Зокрема, мова йде про активізацію інвестиційного співробітництва, встановлення ділових контактів та співпраці між бізнесовими структурами; сприяння підвищенню ефективності використання наявного туристично-рекреаційного потенціалу двох регіонів; проведення низки культурно-мистецьких закладів тощо. Документом передбачено, що сторони підтримуватимуть встановлення між містами та іншими населеними пунктами, установами освіти, культури, охорони здоров’я і художніми колективами Закарпатської області та округу Оберфранкен  побратимських відносин, отриманню відповідних коштів, у тому числі від ЄС або організації „Servicestelle Kommunenin der Einen Welt“, для реалізації спільних проектів. Програмою також намічено проведення ряду спільних заходів у сфері освіти, культури, спорту, туризму, охорони здоров’я та інше, що сприятиме також задоволенню національно-культурних потреб німецької меншини Закарпаття. З часу підписання програми німецька сторона уже надала гуманітарну допомогу Ужгородській міській клінічній лікарні, поставивши їй відповідне медичне обладнання. Реалізація програми сприятиме активізації участі сторін у програмах, які спрямовані на розвиток українсько-німецького транскордонного співробітництва, залученню фінансових джерел Європейського Союзу.

    Отже з цього можна зробити висновок, що Програма вигідна для Закарпаття і України в цілому і депутати хвилюються за розвиток рідного краю. Під час голосування в стінах облради нічого не було сказано про Референдум 1991 року, автономію Закарпаття; розвитк інфраструктури та соцсфери Закарпаття  - головна мета підписання Програми.

    Такої думки дотримуються всі, ну майже всі, виключення становить здавалося б український канал «Интер» який на своєму сайті «Подробности.ua» розмістив статтю «Закарпатский облсовет проголосовал за самостоятельную внешнеэкономическую политику», в якій автор чітко вказує,що: Депутаты, принимая такое решение, ссылаются на результаты референдума 1991 года о создании самоуправляемой территории”.Після чого вся стаття побудованна з частин інтерв'ю закарпатських чиновників, які висловлювали свої враження на рахунок фінансування Закарпаття з держбюджету України. Особа, яка не зацікавлена читати повністю коментар одного з використаних в статті посадовців, а просто прочитавши статтю з «Подробности.ua» зробить для себе висновок, що на Закарпатті державні діячі зневірившись в українській владі і шукають підтримки закордону, спочатку Донецьк, Луганськ, а тепер автономія Закарпаття “не за горами”, що насправді являється добре зіставленою брехнею в одній статті. Програма в основному як вже зазначалось  має намір розширення гуманітарно-культурного співробітництва з німецьким округом і нічим не пов’язана з автономією Закарпаття та нелегітимним референдумом 1991 року.

     А вже вам потрібно зробити висновок кому вигідно розповсюджувати неправдиві матеріали, вирізки з інтерв’ю та для чого загострювати доволі і так не стабільну ситуацію на Закарпатті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Интер,Закарпатье,клевета,Німеччина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.