Газова брехня

13 жовтня 2016, 17:19
Власник сторінки
соціальний експерт
8
762

Повторються маніпуляції навколо газових угод і ціни на газ...

Під час засідання Ради регіонального розвитку прем’єр-міністр Володимир Гройсман повторив брехливі маніпуляції Януковича щодо газового контракту 2009 року...


Фактично відразу після підписання контракту у 2009 році ціна на газ складала 232 долара за тисяу кубів.  Україна ніколи не платила 450 доларів за російський газ, це лише  цифра з формули формування ціни, а не сама ціна.


Сьогодні ж ціна на газ за контрактом складає 120 доларів  (таку цифру назвала Юлія Тимошенко на ефірі у Шустера; а  в серпні міністр енергетики Насалик казав про 140 доларів), а через Європу ми той самий російський газ купуємо по 185 доларів, а українцям уряд Гройсмана продає по 285 $ !!


То де насправді корупція – там, де газ за прямим контрактом, або там, де його продають через сумнівні прокладки, знімаючи на кожній тисячі кубів мінімум по 65 доларів?!


Щодо практики «бери або плати» - це стандартна європейська угодова норма. Крім того, підписаний контракт був типовим рамковим контрактом для європейських  всіх споживачів.


Майже всі європейські країни шляхом переговорів і торгів з «Газпромом» в подальшому «вибили» собі більш прийнятні умови. 

А Україна Януковича, навпаки, погіршила становище України «Харківськими угодами».


Таким чином Гройсман  тупо повторює  газову брехню Януковича!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: газ,Володимир Гройсман,угода,брехня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.