Трагедія націй – 75-річчя Бабиного Яру

27 вересня 2016, 12:45
Власник сторінки
0
245

Наприкінці вересня відзначаються 75-ті роковини вшанування пам’яті всіх жертв Голокосту 1941-1943 років.

Більше ніж 200 тисяч невинно розстріляних євреїв, ромів, хворих психіатричної лікарні ім. Павлова, військовополонених, бійців Червоної армії, моряків Дніпровської військової флотилії і тих, хто не хотів підкорятися жорстокій нацистській диктатурі. Трагедія Бабиного Яру стала інтернаціональною. 
Проблема ідеї «вищої раси», домінування одного народу над іншим, поняття «правильної» і «неправильної» ідеології коштувало мільйони життів. Адже подібні Бабиному Яру гетто були по всій окупованій нацистами території. Проте такої великої кількості жертв, які були розстріляні 29 вересня 1941 року, годі і уявити. Як стверджують очевидці трагедії, в той день тисячі єврейських жінок з немовлятами, літніх людей було загнано до яру, де їх, принизивши, безжально розстріляли. Наймолодшій жертві трагедії було всього лише 3 дні: немовля народилося 26 вересня, а вже через три дні дитина розділила трагічну долю своїх батьків. А найстаршій жертві, яка вже покоїться в Бабиному Яру було 103 роки. 
Проведення вшанувальних заходів гостро необхідні не лише для виховання молодого покоління в дусі співчуття та шани до трагічних сторінок історії, але й для того, щоб подібні випадки ніколи більше не повторялися.
Адже, на превеликий жаль, окрім трагедії Бабиного Яру були і такі сумні сторінки нашої історії, як Катинська різня, Голодомор 32-33 років, депортація кримських татар, сталінські репресії. А для тих, хто вважає, що події майже столітньої давності не мають ніякого відношення до сучасності є велике заперечення: тисячі загиблих на Сході патріотів незалежної України, які віддали своє життя за чиєсь свавілля, егоїзм та диктатуру.
Тому вшановуючи пам'ять всіх загиблих в Бабиному Яру, хочеться нагадати, що життя – це найбільша людська цінність. І немає рівних чи не рівних, вищих чи нижчих рас, націй-домінантів і націй-рабів. На згадку про трагічне минуле, давайте будувати наше майбутнє в мирі, злагоді, взаємоповазі та доброзичливості. Світла пам'ять всім жертвам репресій диктаторських режимів!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,смерть,нацизм,евреи,трагедия,память,годовщина,жертвы,политические репрессии,Прошлое,смертная казнь,Бабин Яр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.