Незаконні угорські загони на Закарпатті: міф чи реальність?

21 вересня 2016, 10:02
Власник сторінки
Блогер
0
266
Незаконні угорські загони на Закарпатті: міф чи реальність?

Здавалося в України на сьогодні один серйозний ворог, який веде відкриту війну на території Донбасу та Криму, але щойно Україна потрапила в нестабільну ситуацію, значного впливу відчуло і Закарпаття.

Здавалося в України на сьогодні один серйозний ворог, який веде відкриту війну на території Донбасу та Криму, але щойно Україна потрапила в нестабільну ситуацію, значного впливу відчула інша – протилежна частина держави - Закарпаття, на теренах якої проживає близько 200 тисяч угорців. Після Другої світової війни Угорщина, будучи союзником Гітлера, втратила велику частину території і понад 5         мільйонів жителів, які проживали на ній. Україна далеко не та держава де корінних угорців проживає найбільше і той факт, що про свої права уряд Угорщини заявив в не найсприятливіший час для нашої держави турбує ще більше.
      Свою підпільну війну Угорщина почала ще з 2014 року, як не дивно про свої права на «поневолених» угорців, мешканців Закарпаття, західна сестра заявила в період «розрухи» в державі. На сьогодні окрім допомоги в соціальній сфери, виплаті пенсій, забезпечені шкіл, та підтримки малого бізнесу уряд Угорщини пішов далі. Відповідно до постанови уряду УР № 1516 від 23.07.2015 року «Про натуральну, матеріальну підтримку солдат національної (муніципальної) гвардії Закарпаття, а також про організацію підготовки охоронців осіб та майна закарпатських угорців і про забезпечення необхідних джерел» в інтересах організації підготовки охоронців осіб та майна закарпатських угорців потурбувався про їх одноразове забезпечення у сумі 116,0 млн. форинтів у 2015 році та у сумі 174,0 млн. форинтів у 2016 році (заголовок 7 «Поліція» глави 14 «Міністерство внутрішніх справ» додатку 1 Kvtv.).
       Щоб було зрозуміліше, в 2015 році угорські загони муніципальної гвардії Закарпаття повинні були отримали від уряду Угорщини на своє утримання 400 тисяч доларів (9,5 млн. гривень), а в цьому році - 600 тисяч доларів (14 млн. гривень). Отже, виходить, що 1 мільйон доларів виділили на угорські загони, які будуть знаходитись на українській території без згоди на це органів влади України. Новоспеченою загрозою зацікавився і телеканал 1+1, а саме програма «Гроші», які безпосередньо провели розслідування стосовно коштів виділених на дані загони, як було вказано на сайті закарпатських новин «ProZak», Головою Ужгородської районної організації в документі було вказано Якима Шандора, журналістам вдалося з ним зустрітись, як виявилось єдине, що угорське в даного громадянина - це прізвище та ім’я, угорської він «з роду» не знав, те що особа підставна стало зрозуміло з самого початку зустрічі, про організацію в якій він являється один з керівників він нічого не знає і почув про це вперше під час інтерв’ю. 
З даного розслідування можна зробити висновок або автори цього проекту вирішили вкрасти дану суму, або вона просто чекає свого часу. Член уряду Бела Ковач, який найбільш активно веде агітацію до сепаратизму за що спецслужба України йому заборонила в’їзд, один з ініціаторів створення закарпатських загонів був визнаний шпигуном Кремля, що багато пояснює. Коли інші країни Євросоюзу обмежують Росію в санкціях, через війну на Донбасі та незаконну анексію Криму, Угорщина будує особливі стосунки з Росією. Тому самі робіть висновки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: сепаратизм,незаконно,Закарпаття,воєнні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.