Сепаратизм на Закарпатті. Мрії на життя по-європейськи чи реальність “під дудку”

21 вересня 2016, 09:55
Власник сторінки
Блогер
0
296
Сепаратизм на Закарпатті. Мрії на життя по-європейськи чи реальність “під дудку”

Нам завжди розказують історії про велику і неподільну Україну, яку так підтримує Європа, а насправді у період соціально-політичної напруги в державі ладна сама порвати на шматки.

Нам завжди розказують історії про велику і неподільну Україну, яку так підтримує Європа, а насправді у період соціально-політичної напруги в державі ладна сама порвати на шматки.
   Біля західних кордонів нашої держави уже розпочалося створення нових народних республік, що правда, по-тихому. Головною зброєю дружніх прозахідних сепаратистів є видача паспорта громадянина ЄС, який у прикордонних областях вже роздають сусідні, братські держави.
З найактивніших виділяються угорські друзі, тому можна очікувати, що перша псевдо республіка буде створена “під дудку” Будапешта. Як же протидіяти?І чи маємо ми достатньо можливостей впливати на правосвідомість громадян, які зневірились в українській владі і надії на безпечне життя ще в 2015 у спокійному Мукачеві, де посеред “білого” дня “гатили” по людях з кулемету,і тоді здавалося, що контрабанда цигарок та вирубка лісу найбільші проблеми Закарпатського регіону.
   В ході останніх подій, які відбуваються на сході України, влада «забула» про сепаратистські та автономістичні настрої громадян західних регіонів держави, які, в надії на краще життя, йдуть “на поводку” західних друзів, приймають подвійне громадянство, закликають до територіального відокремлення, організовують мітинги та акції протесту, які все частіше проходять безкарно для ініціаторів. І не пройшов місяць, як громадянин України,який проживає на території Закарпатської області, що оформив на себе громадянство Угорщини, виразив симпатію ідеї відновлення “Великої Угорщини”.Зауважте, громадянин України, який ще являєтьсяє членом угорської право радикальної політичної партії “Йоббік”, окрім зазначених раніше незаконних дій ще й планував організувати акцію «Повернення додому. Угорці на Верецькому перевалі», на що спецслужба України, всього на всього, оголосила йому попередження про кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність.
   Коли у 1991 році Україна отримала незалежність 200 тисяч угорців, що проживають на Закарпаттіпровели опитування за створення окремого автономного регіону, тоді далі розмов справа не пішла, але в 2015 про цей факт згадали, і ні де інде,а у самому Будапешті, де було добавлено: «Закарпаття стоїть на роздоріжжі і появився шанс завершити почате ще у 1991 році», дане питання підняла право радикальна партія Угорщини “Йоббік”, яка на протязі 2014-2016 років активізувала візити в прикордоні міста України з метою агітації сепаратизму. Ще в квітні 2014 один з радикалів, який приймав участь у Пасе заявив:“Крим належить Росії, а Закарпаття – Угорщині”, тому не дивно, що вони користуються моментом ослаблення контролю правоохороних органів.
«Угорський уряд,незважаючи на міграційну кризу,не знижує планку безкорисливої допомоги Закарпаттю,а, навпаки, піднімає її. Сьогодні з керівництвом Закарпатської реформатської церкви, міста та району обговорили подальші конкретні проекти, до реалізації яких готовий долучитись уряд Угорщини». - Кароль Цібере, держсекретар людських ресурсів Угорщини.
На сьогодні фінансування угорськомовних шкіл, допомога і підтримка вчителів та учнів, які там навчаються, сприяння приватним підприємцям, що співробітничають з угорськими підприємствами – це тільки окремі кроки угорського уряду по просуванню інтересів Угорщини на Закарпатті і ці дії мають тенденцію до зростання. 
 Пропаганда з лав Угорського уряду майже досягла бажаного результату, так як близько 94 тисяч жителів Закарпаття отримали громадянство Угорщини по спрощеній процедурі, це заявив держсекретар Угорщини, відповідальний за національну політику Арпад Янош Потап. А Україна мовчить і ніяк не реагує на однозначні наміри угорських керівників в їх територіальних претензіях. А нехтування розвитком ситуації на землях Закарпаття створює реальні передумови до подій, що можуть вилитися у появу на політичній арені т.зв. «Карпатського басейну».
   Чого очікувати дальше від Угорщини та на що ладні піти жителі Закарпаття, які вже здатні оцінити потужність наших сусідів та безпеку, яку вони можуть надати, доки влада України всерйоз не оцінила загрозу, яка з потенційної давно вже переросла в реальну.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Закарпатье,сепаратизм,сепаратисты,Угорщина,подвійне громадянство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.