Декомунізація лише минулого - пів справи.

17 травня 2016, 10:20
Власник сторінки
Business, owner. IT manager. Civic and social activist.
0
5863

Какую партию ни возьмемся строить – все у нас КПСС получается. (Черномирдін)

Останнім часом люди в соцмережах сперечаються на тему, що декомунізація, це - відволікаючи маневри з пам'ятками минулого, які нічого практичного суспільству не несуть. Одні стверджують - доцільність, інші в кращому випадку - скепсис.
Так от - це сторони однієї медалі.
1. Декомунізація адміністративних назв та МАФів названих "пам'ятниками", це встановлення історичної справедливості. Це наш обов'язок перед мільйонами загиблих від комуністичного режиму. Це відновлення історичної справедливості та самоідентифікації.
2. Декомунізація влади та політичного простору, як очищення влади від комуністичних екс-функціонерів та номенклатури. Це важливо для сьогодення. Це важливо в плані, щоб в майбутньому комуністичний кривавий режим не повторився, набувши інших форм але той самий за сутністю.

Другий пункт навіть ніхто не обговорює в політичному середовищі. Не піднімають цю тему, бо це дуже і дуже невигідно. І зрозуміло чому - бо комуністично-комсомольські кадри практично в кожній партії - ще з тих радянських часів залишились.

Нічого нового, якісно відмінного від "КПСС" та "комсомолу", ці кадри з екс-комуністичного середовища - не збудують, не запропонують. Туди потрапляли люди перевірені і заточувались під комуністичну ідеологію з юних років.
Апаратний - комуніст/комсомолець, це не просто звання і не тільки партійна приналежність.
Керівний комуніст/комсомолець, це склад ума, це образ мислення.
Чекати трансформації у щось прогресивно-позитивне від інтелектуально юродивих, даремна трата часу. Історично безцінного, життєвого часу. Провідники екс-комуністи, нас приведуть тільки до СРСР. В іншій формі, під іншою назвою, але це буде той самий СОВок.

Як приклад: регіони де найбільше збереглося кадрів з комуністично-комсомольского середовища - стали найбільш вразливими для ідеї "русского мира".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.