Хто зупинить ненажерливих банкірів-монополістів?

25 квітня 2016, 19:11
Власник сторінки
соціальний експерт
4
168

Штучно збільшуючи кількість платних послуг та підвищуючи розмір комісійних за звичайні операції для клієнтів, банкіри витягують з кішень зубожілих українців останнє ...

Коли ми сплачуємо рахунки за комунальні послуги, то водночас платимо і комісійні банку за цю послуги. 

Ця сума може становити 10 і більше гривень. При цьому кількість окремих рахунків, які слід оплачувати за окремими платіжками також зросла. Про це потурбувалися комунальні монополісти, знов-таки в інтересах збагачення власних банків.

Комісійні платежі стягуються із зарплатних та пенсійних карток, при поповненні карткового рахунку та знятті коштів, при здійсненні покупок. Особливо безсоромно накручуються комісії за зняття кредитних коштів. У певних банках такі комісіїскладають 6%, що просто не вкладається у рамки здорового глузду.

Схоже, що олігархи замість кредитування реального сектору економіки (промисловості, аграрного комплексу, створення робочих місць, інвестицій у добробут української нації) не знайшли нічого кращого, аніж збільшувати вартість банківських операцій. 

Роблять вони це, керуючись винятково інтересами збільшення прибутку, задля отримання якого непотрібно жодних додаткових вкладень – сума комісії встановлюється банком на власний розсуд і може сягати  більше 10% !! 

Зменшення кількості працюючих банків, що є результатом політики Національного банку, призвело до монополізації платіжних послуг та грабіжницького підвищення їхньої вартості.  

Фракція ВО «Батьківщина» підготувала законопроект про встановлення фіксованих комісійних тарифів  за банківськими операціями. Закон має захищати українців від сваволі монополістів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: банк,НБУ,монополія,фінансові послуги,комісії,клієнти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.