Шляхом Яценюка

23 квітня 2016, 19:53
Власник сторінки
соціальний експерт
0
863
Шляхом Яценюка

Уряд Гройсмана планує вирішувати проблеми економічної кризи за рахунок населення

Гройсман пішов шляхом Яценюка

Уряд Гройсмана планує надалі йти помилковим шляхом Яценюка і вирішувати важкі проблеми економічної кризи за рахунок пересічних громадян.

Підтвердженням цьому є інформація, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла пропозиції до Уряду щодо змін ціни на газ і структури ціни закупівлі природного газу в державної компанії «Укргазвидобування».

Зокрема, НКРЕКП, пропонує змінити вартість газу для підприємств теплоенергетики.

Якщо зараз ціна газу для таких підприємств складає 1770 грн., то з 1 травня пропонується збільшити її майже в 2,5 рази, щоб вона складала 4357 грн. При чому, категорія виробництва «для потреб населення» - скасовується. Буде встановлюватись єдина ціна, як для підприємств, так і для населення.

Крім того пропонується ввести новий платіж з населення «абонентську плату» за користування газопроводами.

Крім того, НКРЕКП пропонує уряду змінити «соціальну» ціну газу для населення.

На сьогодні, вона складає 3600 грн. за 1000 куб.м, а пропонується, щоб з 1 травня вона була збільшена мінімум на 35 % і складала не менше, ніж 4860 грн. за 1000 куб.м блакитного палива, також розлядається варіант підвищення ціни зразу на 53%.

Тобто, ми бачимо, що антисоціальна політика уряду Яценюка буде продовжена, щоб отримати черговий транш від МВФ.

На жаль отримання зовнішніх кредитів ніяк не впливає на добробут звичайних громадян, адже мінімальні зарплати і пенсії залишаються фактично «замороженими» на рівні 2013 року.

В той же час про себе високопосадовці не забувають, адже Гройсман суттєво підвищив заробітні плати, як вищим чиновникам, так і депутатам...

Цікава думка з цього приводу  відомого експерта в галузі енергетики та ЖКГ Олексія Кучеренко:

 "Убедительно прошу ботов - оправдывая и обосновывая это "обгрунтованное" повышение неким "европейским" опытом помните о следующем:
1. 6.2 млн семей в программе субсидий это не "европейский", а "африканский" опыт.
2. Из 7188 грн за куб цены на газ для населения и 20 млрд субсидий из НАШЕГО госбюджета на добычу в "Укргаздобычу" чистыми поступает 477 грн.
3. "Программа" энергосбережения имени Гройсмана-Зубко-Савчука провалена полностью ( вернее, отсутствует) по признанию того же главы секретариата ЕЭС Ковача.
4. Оснащенность системами учета по категории "плита" сегодня 25 процентов, домовые счетчики это "ересь".
5. Нормы потребления взяты "с потолка", перерасчет и доначисления за 2015 на сумму 3 млрд грн для 10 млн украинцев это заслуга "нового-старого" Министра юстиции Петренко , будущего члена Набсовета "Нефтегаза" Демчишина и пока еще не осужденного Яценюка. ( ныне, "коалициянты").
6. Долг Теплокоммунэнерго перед Нефтегазом составляет 25 млрд грн.
7. Оснащенность домовыми системам учета тепла МКД составляет до 40 процентов, системами поодного регулирования - минимальна.

А теперь рассказывайте про "повышенную" окупаемость и про "европейское" утепление.
И про биомассу не забудьте. И про леса, заодно.

Только не забудьте, что эти "приоритеты" лично курировал господин Гройсман. В лице нынешнего "куратора", Вице-премьера Кистиона"

NB. Да, кстати. Можете не сомневаться, что "программа" насильственной ОСББизации и принудительного управления провалится по определению!)

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: газ,Яценюк,Бедность,Тепло,тарифы,Володимир Гройсман
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.