ПРЕС-АНОНС ДЛЯ ЗМІ

05 квітня 2016, 19:14
Власник сторінки
Политолог
0
ПРЕС-АНОНС ДЛЯ ЗМІ

Щодо проведення установчих зборів із створення Вінницького регіонального комітету Всеукраїнської молодіжної організації «Діти Тарара» 9 квітня 2016 року

У м. Вінниці 9 квітня 2016 року відбудуться установчі збори громадськості  щодо створення регіонального комітету ВМГО «ДІТИ ТАРАРА», що поєднує тих, хто отримав медичну допомогу на Кубі в рамках кубинсько-української лікувальної програми «Діти Чорнобиля». Метою діяльності є: захист спільних законних прав та інтересів учасників кубинсько-української програми медичної допомоги дітям, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також інших осіб – дітей та молоді, які мають захворювання, що виникли внаслідок екологічного забруднення території України, сприяння розвитку молодіжного руху та громадянського суспільства на території України, а також міжнародній молодіжній дипломатії заради розвитку відносин дружби та співробітництва між народами та державами.

За час реалізації кубинсько-української програми «Діти Чорнобиля»   1990 – 2012 рр. на Кубі у лікувально-оздоровчому центрі Тарара проліковано 1537 дітей Вінницької області, серед яких  було 237 важкохворих, захворювання яких практично не лікувались в Україні та 1300 хворих, які змогли отримати необхідну медичну допомогу в лікувальних закладах Гавани та ЛОЦ Тарара (Республіка  Куба) за рахунок кубинської державної програми та при підтримці України. В кращих медичних закладах Куби діти лікувались від хвороб серця, центральної нервової системи, органів травлення, онкологічних захворювань, хвороб зору та шкіри. Серед останніх такі, як вітіліго та алопеція, виліковуються тільки на Кубі.

На зборах планується прийняття рішення про створення Вінницького регіонального комітету ВМГО «ДІТИ ТАРАРА», прийняття проекту Положення про Вінницький регіональний комітет, обрання керівництва.

У роботі установчих зборів братимуть участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні пан Ернесто Антоніо Сенті Даріас, а також представники Вінницької міської та обласної рад, керівництво організації Асоціації дружби «Україна – Куба», жителі Вінниці та її області, які отримали медичну допомогу на Кубі, народні депутати та друзі Куби.

 

Початок зборів о 13:00 год. Реєстрація учасників та акредитація ЗМІ з 12:00 год.

Контактні особи:

        Юлія Паламарчук тел.: 099-539-86-58, e-mail: julianpb87@mail.ru

        Оксана Білоник тел.: 097-580-46-36, 063-474-61-74, e-mail:oxybil@ukr.net

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: благотворительность,помощь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.