Винний у смертельному ДТП депутат-свободівець з Рівненщини уникає покарання

23 березня 2016, 18:12
Власник сторінки
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
1
176

До мене, як до народного депутата, в пошуках справедливості по допомогу звернулась громадянка Людмила Філіпчук з Рівненщини, чоловік якої загинув внаслідок ДТП за участі депутата-свободівця

До мене, як до народного депутата, в пошуках справедливості по допомогу звернулась громадянка Людмила Філіпчук з Рівненщини. Чоловік пані Людмили, Микола Філіпчук, трагічно загинув результаті ДТП – на нього, велосипедиста, наїхав автомобілем начальник охорони здоров’я Рівненської ОДА, депутат Рівненської міської ради від «Свободи» Юрій Осіпчук. Внаслідок ДТП Філіпчук отримав відкриту черепну-мозкову травму, перелом склепіння та основи черепа - від отриманих травм він помер.
Винний у ДТП Осіпук, користуючись своїми високими посадами, як головний медик області і депутат, чинив тиск на підлеглих, змушуючи їх фальсифікувати довідку про дійсну причину смерті потерпілого – з неї зникли відомості про отримані померлим тяжкі травми.
В березні 2015 року, коли більше ніж за 1,5 року від трагічної події, справа не була розслідувана, Людмила Філіпчук заявила клопотання про проведення слідчого експерименту за участі Юрія Осіпчука, а також її особистої обов’язкової участі. Клопотання було задоволене слідчим по справі. Але незважаючи на це, прокурор – процесуальний керівник Гуменюк О.О. провів слідчий експеримент із депутатом Осіпчуком без присутності Людмили Філіпчук, та навіть не повідомивши її про це. Зрозуміло, що це було зроблено на догоду депутату-свободівцю. Цим самим прокурор Гуменюк знехтував ст. 19 Конституції України , відповідно до якої, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені самою Конституцією та Законами України.
Справа досі не розкрита, а винний не поніс покарання. Зловживання Осіпчуком своїми посадовими можливостями, тиск на правоохоронні органи, прокуратуру та медиків – дають йому можливість уникнути відповідальності за, фактично, вбивство людини. Звичайно я, як народний депутат і перший заступник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, не можу лишатись осторонь. Я вже звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням:
- надати мені відомості про хід розслідування цієї справи;
- перевірити факт зловживання службовим становищем начальником управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, депутатом Рівненської міської ради від «Свободи» Юрієм Осіпчуком, і як наслідок – внесення неправдивих відомостей з приводу смерті Миколи Філіпчука в документи;
- дати оцінку діям прокурора – процесуального керівника Гуменюка О.О.
Чекаю на відповідь. Беру справу під особистий контроль і простежу, щоб справедливість була встановлена і, не зважаючи посаду і вплив, винний поніс покарання. 
Сподіваюсь, що керівництво ВО «Свобода» також відреагує на дії їх депутата, та вжиє настільки суворих дисциплінарних заходів у його відношенні, на скільки це відповідає їх моральним нормам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,ДТП,корупція,прокуратура,ВО "Свобода",міліція,Рівне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.