"Революційні сили" на Майдані - маріонетки російських спецслужб.

22 лютого 2016, 06:35
Власник сторінки
общественный журналист, историк, исследователь российско-украинских отношений
0
339
 Революційні сили  на Майдані - маріонетки російських спецслужб.
власна фотографія

Революційні праві сили та акція протесту на Майдані Незалежності - проекти російських спецслужб і їхнє основне завдання - остаточна політична дестабілізація

Позавчора, 20 лютого Україна вшановувала загиблих під час Революції Гідності героїв - Небесну Сотню. Вшанування було цинічно увінчене погромом офісу Ахметова, "Альфа-банку" і рядом погромів "Сбербанку Росії". Пізніше в новинах, якісь невідомі "захопили" готель козацький, що між іншим належить Міністерству Оборони України. 

Вчора, о 17:00 на Всеукраїнському Віче пролунали вимоги цих невідомих - "Революційні праві сили". 

" Основні вимоги:
  • Відсторонення від влади Президента і Уряду
  • Негайне звільнення всіх політв'язнів
  • Негайний розрив Мінських домовленностей 
  • Негайний арешт Медведчука та інших злодіїв - сепаратистів
І головне - воєнний стан"

Я пробув на Майдані в сукопності близько 40-годин тобто два дні (субота і неділя). Я спілкувався з людьми, радикалами та журналістами. Я читав новини і як журналіст, бачив, як деякі ЗМІ дещо спотворюють інформацію. І я зробив висновки:

- Ребята, а вы когда в нас стрелять будете? Стреляйте сейчас! - питається у строковика біля Жовтневого палацу бабуся, років 70-ти. "Строковики стоять, їм нічого відповісти, бо як не стоятимуть їх запроторять у штрафбат" - прокоментував бабусі, що проходила повз, чоловік, що представився добровольцем.

Справді, у хлопців лише кийки, газові балончики і кайдани. Я став свідком цього діалогу близько 11-ої ранку на сходах до Палацу кіно. А вже значно пізніше з'явилися фото з-під Верховної Ради, де бачили "мєнтів зі зброєю". За годину до моєї зустрічі, близько 10-ої на Майдан фура збиралася привезти сцену й інше "обладнання" для революції.

Я ішов по Майдану, після ексклюзивного мені інтерв'ю, яке надали РПСівці з готелю "Козацький" і не доходячи до місця де стояли пам'ятні дошки Небесній Сотні, бачу як всім гуртом з Майдану вибігають люди і бігом до профспілок, Одночасно за ними під'їжають поліційські машини і обмежуть рух по Хрещатику. Через декілька хвилин я помічаю, зо з-карману будинку Профспілок виходьть зо-триста силовиків: і поліція, і нацгвардія і хто-тільки не виходив. Майдан зустрічав їх зі свистом і криками "Ганьба!". 

Одразу після цього, в інтернеті з'явилася інформація про "ультиматум РПС звільнити "Козацький" до 12:00". Пів на одинадцяту я з іншими медіа був біля "Козацього", де дві години тому мені надали ексклюзивне інтерв'ю. Тоді ми почули перші вимоги - відставка Уряду та парламентскі вибори. Тоді ж прибув полковник Валентин Федічев, що є Головою Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони. Поковник запевнив, що РПС переселять до філіалу готелю "Козацький", де живе "Азов". Втім, не пояснив, чому ідуть на такі кроки, але підтвердив, що справді, була угода про аренду конференц-залу. 

Вимога відставки влади. Провокація, резолюція чи необхідність?
Така вимога, вперше лунала опівночі з Майдану в ніч з 20 на 21 лютого. Ішлося про недовіру Кабмну і необхідність його заміни. Ця вимога абсурдна, адже Кабмін сформовано за коаліційною угодою, що 16 лютого надала йому ще рік повноважень. Тому президент, виходячи з Конституції парламентсько-президентської республіки не може його відправити у відставку. Залишається така можливість виключно у парламенту і тільки самопожертвою. Парламент можна відправити у відставку (тобто, якщо він не утворить нову коаліцію протягом 30 днів) і лише тоді вдасться сформувати нову коаліцію в новому парламенті і відповідно новий кабмін, за новим законом. Інший ймовірний "вихід" - це блокування трибуни Верховної Ради під час протягування Кабміном власних законів. Втім, другий варіант - посилення політичної кризи із непередбачуваним кінцем.

Вимога відставки Президента - маразматична, адже фактично це зрив євроінтеграційного процесу України, а можливо і шлях до  ізоляції країни. Окрім цього, дострокові президентські вибори не вирішать політичну кризу, а швидше стануть детонатором розпаду України і позбавлення нашої державності. Самі себе вбивати, за допомогою довгих рук Кремля Україна не повинна!

Розрив Мінського процесу - шлях до повномасштабної війни.
Яким би нікчемним Мінський формат переговорів не був, але ми маємо дякувати, за те що він є. На сьогодні - це єдиний дипломатичний інструмент України у вирішенні військового конфлікту на Донбасі. Альтернатива Мінську - Будапештський формат, коли гаранти України за Будапештським меморандумом 1994 року (США, Велика Британія та Російська Федерація) спільно за одним столом вимагатимуть в Росії не підтримувати сепаратисько-терористичні рухи в Україні. Саме таке формулювання і визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями на міжнародному рівні здатні дипломатично повпливати на офіційну Москву щодо фактичної війни на Сході України.

Ми маємо чітко розуміти, що проголошення воєнного стану - це офіційна підстава інтервенції російської армії на територію України, виходячи із Будапештського меморандуму. Тому, формулювання Антитерористична операція - збройний конфлікт (якщо "ДНР" і "ЛНР" терористичні організації) є найвдалішим формулюванням, на мою думку, є найуспішнішим варіантом. Якщо Україна в Радбезі ООН пролобіює надання "ДНР-ЛНР" статусту міжнародних терористичних оргнізацій, тоді ми можемо простити Великобратанію та США втрутитися у Антитерористичну операцію, що є шахом і матом для Росії. 

Втім, Мінські домовленності є першим і останнім інструментом стримування агресії.

Чому знову революція?
РПС заявили, що виступають проти підтримки партій та бізнесу, втім Юрій Кармазін записався до них юристом. 

Як передає  C14 news на Facebook, активісти РПС - колишні учасники російської структури "Сопротивление"

 "Мрази, которые годами терлись или об корыта рейдерских шарашек, или у руля сепарских молодежек, будут сейчас называть себя "майдановцами"? Сейчас один из лидеров РПС на Майдане - лирический бородатый парень. Он поет соловьиным языком об интересах народа и Украины. Кличка (позывной у солдат, а этот не служил) "Фауст". До Майдана был участником движения "Сопротивление". Не "Спротив", а так как есть. Потому что это не украинская организация, а филиал российской структуры" - йдеться у повідомлені. 

Втім, інформатори зазначають, що під час Революції Гідності, активісти РПС були поплічниками тітушок, а з початку "руского міра" стали противниками братьскої війни. 

Врешті-решт, зазначу, що під цей "шумок" активно посилюється ситуація в АТО. Як передає Ліга-інформ, лише за 21 лютого, бойовики обстріляли українські позиції 17 раз. До цього обстріли були значуще меншими ( до 10 - авт.)
Ба більше, інформація про підготовку "морської десантної операції" і нова риторика Гризлова є свідченнями зміни стратегії Кремля. 

Хто лідер, чия підтримка і який план?
Провід РПС не називає лідерів, "ми їх не маємо" - віднехтуються у штабі. Насправді, лідер цього угруповування  може сидіти в Кремлі і управляти розвідкою чи ФСБ. На цьому пабліку я зустрів світлини тих, з ким вчора мав інтерв'ю. http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://vk.com/soprotivlenie_kiev_public 
думайте. 
Велику увагу на себе узяв 17 канал. "Канал, що постійно веде трансляцію акції. Його пограбували, як він про це заявив, а ще там просувають російських сепаратистів." Таку думку, вчора у себе в твіттері виклав Мустафа Найєм. Жодний з лідерів Майданів 2004 і 2014 не підтримав цю акцію. А батальйони прийшли, бо за ідею, а не як говорять в РПС. Плану в проводу не має - це вочевидь видно і вічувається у непослідовності дій. 
А такого собі "сірого кардинала" РПС, Давіда Миколаїва у рідному Рівне назвили мародером і людиною з кримінальною репутацією, як повідомляє "канал 24":


Отже, анархічні мотиви, кримінальне минуле і проросійська дійсність - не є ідеями Майдану і його святим ім'ям бути однозначно не може. Це звичайні гастральори Крємля і заходи щодо них мають бути відповідними.





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: революция,акции протеста,Евромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.