Провальні вибори- 2015 на Вінниччині. Фото та відеозвіт.

26 жовтня 2015, 21:14
Власник сторінки
3
167
Провальні вибори- 2015 на Вінниччині. Фото та відеозвіт.

Рекордно низькою явкою виборців та численними порушеннями відзначились вибори-2015 на Вінниччині

Явка виборців цьогоріч не перевищила навіть 50% порогу. На районах йшли голосувати за обранців місцевих та обласних рад здебільшого люди середнього та дорослого віку. Та й ті до кінця не розуміли-за кого тепер віддати свій голос ,бо люди в виборчих бюлетенях були їм мало відомі. Молодь через останні події в країні розчарувалась в новій владі,тому у вихідний день надала перевагу іншого роду розвагам.
Якщо народу на дільницях було мало,зате порушень через край.Все почалось з «дня тиші». Напередодні виборів по всій Вінницькій області на стовпах все ще висіли усміхнені фотообіцянки кандидатів. Хто  на вулицях не доагітував, в соцмережах робив це відверто.




В Іллінцях голова ДВК 050324 відмовився реєструвати спостерігачів від громадських організацій. Якщо він не чув про ту чи іншу ГО, значить її не існує.



Натомість знімальну групу від кандидата на посаду мера Іллінців, зареєстрували на дільниці з закордонним паспортом. 


Нардеп Руслан Демчак у день виборів теж з’явився на рідній Липовечині, проїхався по дільницях, там і здійснив акт волевиявлення. Не зрозуміло яким чином, якщо чолов’яга офіційно прописаний у столиці. 


Загалом, адмінресурс цього річ у передвиборчому обіцянні не використав лише ледачий чиновник. А таких у нас нема. Як результат, на виборах було зафіксовано безліч типових порушень:
-із запізненням відчинено двері виборчих дільниць,наприклад через пломби до виборчих скриньок,


-люди по двоє заходили до кабінок, 


-просили односельців з ДВК видати їм бюлетені без паспорту. 
Давалась взнаки некомпетентність у виборчому законодавстві голів та членів комісії,спостерігачів. Також було виявлено чимало помилок у виборчих бюлетенях. У деяких був пропущений кандидат, як на 8-му виборчому окрузі Вінниці, десь прізвище, в іншому місці - по-батькові. Вибори закінчились, а ніхто так і не вияснив,хто ж винен- друкарні чи комісії, які замовляли друк?


Сам представник Комітету виборців України Владислав Телень в шоці від цьогорічних виборів. За його словами, півдня одна з дільниць в Ямполі не працювала. Ще дві приймали виборців з перебоями. Один з кандидатів на вибори у Деребчині Шаргородського району налагодив підвіз виборців до виборчих дільниць. За кермом сидів сам. Підвозом свого електорату займався і кандидат-винахідник у Липівці. На вибори до районної ради Хмільницький районі не дорахувались 300 бюлетенів - підбивав невтішні підсумки виборчого дня Телень. Вибори закінчились,а представник КВУ не йме віри,як на районах члени комісій підбиватимуть голоси. ЦВК так не підготувала обіцяну для територіальних виборчих дільниць програму підрахунку голосів. - Не знаю, як це буде відбуватись на місцях, адже в деяких селах достатньо складно знайти людину, яка б могла підготувати програму на комп’ютері, з допомогою "Exel", - говорив Владислав Телень. 
Добре чи погано,а Вінничина відбула ще одні вибори


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.