МАФІОЗІ НА ЧОЛІ ГРОМАДСЬКОГО ОСЕРЕДКУ

14 вересня 2015, 10:39
Власник сторінки
analiniks
0
792

Існує організація – "Люстрація та чесність". кермує цим осередком Михайло Блавацький, якого Львівщина більше знає як колишнього члена злочинного угрупування під проводом нині покійного авторитета Ореста Завінського на псевдо "Завіні".


Існує організація – "Люстрація та чесність". Цілі її згідно статуту – контроль за діяльністю органів державної влади, найперше – прокуратури, правоохоронних органів, судів, місцевого самоврядування; проведення люстрації в Україні, та головне – захист власних інтересів. Мета, як бачимо, амбітна і, як з’ясуємо далі, – вельми грошова. Адже кермує цим осередком Михайло Блавацький, якого Львівщина більше знає як колишнього члена злочинного угрупування під проводом нині покійного авторитета Ореста Завінського на псевдо "Завіні". Мав тоді Михайло Васильович і особисте прізвисько – "Брокер". Чому брокер? Бо хоч і починав він свою кримінальну кар’єру пересічним "наперсточником", згодом найбільше вподобав контрабанду шляхом "співпраці" з місцевою митницею. Тож "Брокер" – це такий їхній гумор. І ріс наш герой на митниці на заздрість іншим "браткам", піднявшись з часом до "авторитетного" пошанування. А на початку 2010-х вже підтримував взаємовигідні стосунки з регіоналами в "законі" Андрієм Клюєвим, Борисом Колесніковим, Євгеном Гєллєром. Зрештою, вірний син своєї "малини", Блавацький і сам подався в політику, спочатку ставши депутатом Львівської обласної, а з 2012 року і нардепом Верховної Ради. Скажете, дорого? Це як для кого. Зате там пан Блавацький без проблем обійняв посаду голови підкомітету з питань контролю за діяльністю податкових органів. Ну, любить Михайло Васильович тримати на контролі податківців і митників, що поробиш? А щодо, власне, засобів впливу, то вони буквально оспівані в світовій культурі, не виключаючи і Україну. Про що йдеться?

Німецький драматург Бертольд Брехт ще 1928 року написав п’єсу "Трикопійчана опера", в якій простежив шлях бандита на прізвисько Меккі-Ніж з нетрів лондонського Сохо аж до його проникнення в фінансові кола англійської столиці. І, як казав тоді Брехт: "Що таке пограбування банку порівняно із заснуванням банку?!" Цю шахрайську сентенцію, як спосіб дії, і взяв до власного вжитку Михайло Блавацький. Так в 2010 році він під гаслом партійної агітації за ультрапатріотичну "Свободу" роз’їжджав напередодні місцевих виборів по Львівській області з метою виявлення конфліктів щодо земельних та майнових паїв між селянами та їх визискувачами. Далі, як депутат обласної ради, Брокер рішуче втручався в ці розбірки – та зовсім не з метою захисту прав ошуканих зайдами людей. Його реальною метою був збір інформації щодо дійсного стану десятків ділянок родючої української землі, яку він потім, обдурюючи селян, "дбайливо" передавав іноземним, частіше російським, інвесторам, за щедру винагороду. Постачав пан Блавацький вигідні оборудки і в підконтрольні йому бізнес-структури – "Промислово-енергетичну компанію "Трансенерго", фірми "Карпати-сервіс", "Карпати лтд" та "Украгроресурс". Тут його кланові зв’язки вже працювали на повну!

Махінації нашого героя, вочевидь, приносили йому масні бариші, бо й по сьогодні його часто "фіксують" в найшикарніших ресторанах Києва (як це зовсім недавно трапилось з журналістами програми "Гроші", що випадково натрапили на ресторанний "сходняк" за участю Михайла Васильовича). І саме в цей "елітний" заклад як на роботу, мабуть, за збігом обставин, їздять російські скоробагатьки і мільйонери екс-регіонали, до яких руки "Люстрації та чесності" "чеснюги" Блавацького чомусь не доходять.

Між іншим, заснування люстраційно-контролюючої громадської організації було здійснене Михайлом Васильовичем зі "святих" спонук подальшого збагачення. Бо оскільки пан Блавацький у Верховну Раду VIII скликання не попав, йому стало конче потрібне нове знаряддя впливу на тих, хто теоретично може його брудну діяльність пригальмувати. Ось тоді і з’явилась "Люстрація та чесність". Тобто, як за Жванецьким: "Охороняєш аптеку – маєш вату". А вже коли "громадський" дах надаєш... Тим часом, Михайло Васильович вдало поєднує всі напрямки владарювання. Скажімо, ще два роки тому він був помічений у Москві, де врегульовував питання щодо "коронування" свого спільника, теж доволі відомого кримінального авторитета з Миколаєва – Тітова Михайла Миколайовича по кличці «Мультик». Себто, дбає про своїх, не беручи до рук важкого! Зате й дається йому сторицею...

Та Бертольд Брехт, як відомо, недаремно назвав свою "оперу" "трикопійчаною". Перевтілення злодюги в зовні гожу особу на кшталт громадського діяча – трюк дешевий і ненадійний: як не тьохкай соловейком, роги й ратиці не сховаєш. Та й сіркою тхне до біса! Втім, є в Брехта ще одна повчальна п’єса – "Кар’єра Артуро Уї, яку було можна спинити". Так ось вона свідчить: перешкодити гангстеру, хай навіть і митному, стати псевдовиразником людських надій можна лише за умови активних дій небайдужого до долі країни суспільства. Тож більше таємної правди про "брокерів" і їм подібних – щури-перевертні панічно жахаються світла!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,корупція,бандитизм,политика,бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.