Проблеми транспортної системи Львова

08 вересня 2015, 16:03
Власник сторінки
Правознавець
0
109
Проблеми транспортної системи Львова

Транспортний колапс міста лева

Під час проїзду у громадському транспорті Львова кожного дня змушений чути – «защемило руку, сумку, ногу…», а сьогодні взагалі почув – «В цій маршрутці можна стати інвалідом…»

Громадська організація «СВІДОМІ - ЛЬВІВ» вирішила детальніше вивчити питання проблем громадського транспорту Львова.

Відомо, що з 1 січня 2012 року вся транспортна система Львова зазнала кардинальних змін, стала абсолютно новою. Маса людей були та є невдоволеними даною ініціативою, оскільки через значні прорахунки виконавців, розробників проекту транспортної мережі - багато жителів нашого міста не можуть безперешкодно дістатися у необхідні точки призначень (робота, навчальний заклад, лікарня та ін.).

Цим подіям передувала «кропітка» робота – оголошення та проведення конкурсу з визначення перевізників на міських автобусних маршрутах в якому прийняли участь п’ятеро перевізників - АТП №1, АТП 14630, ТзОВ «Міра і Ко», «Фіакр Львів», та «Успіх БМ».

Пригадую, що одною з вимог конкурсної документації було оновлення учасником конкурсу автобусного парку. В період оголошення конкурсу, це була осінь 2011 року, я працював на одному з підприємств, яке є виробником транспортних засобів, от тоді і посипались пропозиції від конкурсантів на предмет укладення договорів про наміри щодо закупівлі новеньких автобусів. Зараз, як бачимо, обіцяне оновлення не відбулось, лише на дорогах побільшало списаних в іноземних державах автобусних транспортних засобів. Крім того, пасажирські транспортні засоби не забезпечені умовами для перевезення пасажирів з особливими потребами…

 За розроблення транспортних маршрутів, які запрацювали з 1 січня 2012 року, містом, а точніше - грантодавцем було сплачено іноземним спеціалістам компанії «Луїс Бергер» 540 тис.  євро. Здивувало те, що при наданні такої послуги не було обрано українську компанію для підтримки національного підприємництва, не віриться, що в України немає достойних спеціалістів, хоча в подальшому вказана компанія звернулась за консультаційною допомогою до представників Національного університету «Львівська політехніка».

Зимою 2012 року маса людей почали виходити на вулиці, протестувати проти впровадженої транспортної мережі, але ,як не дивно - вказані обставини не підходили не лише пасажирам, а й перевізникам. Ряд маршрутів почали курсувати за власною схемою, на що не відреагувала міська влада. Наприклад маршрут № 17 (на той час я користувався ним, і він повинен був охоплювати важкодоступну вулицю Курмановича, але  приблизно через три місяці перестав курсувати за таким маршрутом). Особисто мною було скеровано на гарячу лінію міста звернення про таке порушення, але у відповідь на це я отримав банальну відписку, що порушення будуть ліквідовані, однак ніяких дій так і не було вжито. Станом на сьогоднішній день підприємці-користувачі даного маршруту напевно змінювали його разів чотири.

Постає питання: за, що оплачено такі шалені кошти та чому наші перевізники на власний розсуд дозволили собі «проектувати» транспортну систему Львова?

Свідомі будуть вивчати та  аналізувати це питання і ставити Вас до відома.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.