На Вінниччині люди протестують проти децентралізації

30 липня 2015, 17:06
Власник сторінки
1
201
На Вінниччині люди протестують проти децентралізації

«Нас, як тих телят, заганяють в обору», - мешканка Оратівщини.

«Нас, як тих телят, заганяють в обору» - так на сесії обласної ради мешканці Оратівщини сприйняли звістку про те, що в їх районі буде тільки одна громада, три населених пункти чиновники "віддають" іншим районам без будь-якої згоди людей. В область люди пішли правду шукати по одній причині - через розпач, оскільки на місцях допомоги чекати нема в кого.


Деяким народним депутатам теж не до простого люду. Це восени минулого року вони обіцяли своїм виборцям рай на землі, тепер, перетворюють життя селян на пекло. Дерибанять райони без докорів сумління, переконуючи, що так буде краще. Селяни в Оратові хвилюються - їх землі ніби за часів рабовласництва ділять множать, роздають .

Мешканці Оратова та навколишніх селищ, а це здебільшого люди похилого віку, переховують проблеми, які є в районі, а їх неймовірна кількість. Це малі пенсії, відсутність медобслуговування, погані дороги, високі ціни на ліки та товари першої необхідності.

В Оратівській райдержадміністрації підтримують хвилювання народу. До всіх перерахованих проблем додалась ще одна - війна забирає кращих робітників у районі.

Окрім того, що під час жнив комбайнерів в зону АТО відсилають, ще й дорога державного значення розбита геть. За це має відповідати не місцева влада, а нардепи. Руслан Демчак, який відповідає за Оратівщину ще рік тому обіцяв допомогти виборцям. Тепер, звісно, забув про всі свої обіцянки.

На позачергових виборах до Верховної Ради України, що відбулися 26 жовтня 2014 року, Руслан Євгенович Демчак, наобіцявши електорату золоті гори став народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання. Саме цей з вигляд поважний чоловік, чомусь мовчить про своє гниле кримінальне минуле. Зараз вже мало хто пам’ятає, що перший похід Руслана Демчака в політику був невдалим.

Під час виборчої кампанії в парламент в 2012 горе-бізнесмена арештовують. За запитами нардепів Арьєва та Новикова МВС та СБУ перевіряють Руслана Демчака і знаходять незаконно отримані кошти у сумі 350 млн грн від віртуального продажу чужих земельних ділянок, як наслідок - Демчака на півроку садять у сізо. Нині нардеп знову займається шахрайством, співпрацює з банками Росії, свідчить сайт Спецкор.

Разом зі своїм високопоставленим патроном із Адміністрації Президента банкрутують банки і за відкати в 60% повертають постраждалим вклади, як свідчить публікація на сайті журналу Кореспондент.

А якийсь там виборчий округ, з його примітивними проблемами, типу Оратівський район, який ділять на частини - це бізнес-депутату по барабану.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.