Демчак проти інтересів людей!!!

05 липня 2015, 16:07
Власник сторінки
2
179
Демчак проти інтересів людей!!!

2 червня депутати Верховної Ради підтримали закон про реструктуризацію валютних кредитів. На прохання та вигуки мітингуючих під стінами парламенту, за закон проголосували 229 депутатів.

Заради цього закону свої голоси об'єднали і провладні, і опозиційні нардепи. Всього один депутат був проти цього закону — це Руслан Демчак з «Блоку Петра Порошенка». Не голосували Юрій Луценко, Ірина Геращенко, а син президента Олексій Порошенко був відсутній.

Активісти «Кредитного майдану» вже неодноразово мітингували, виходили на протест біля будівлі НБУ, Верховної Ради, перекривали дорогу у Києві та обласних центрах аби влада не ігнорувала інтереси народу України та почула їх думку.

Позичальники  вимагають перерахувати залишки їхніх кредитів у гривні за курсом, який був на момент складання договору про позику. Люди у відчаї, у декого не залишилось коштів на життя, на сплату комунальних послуг і їжу, а у більшості з них сім’ї, діти.

Але, схоже, таким депутатам, як Демчак – це не цікаво. І солодкі обіцянки з передвиборчої програми про будівництво морального суспільства, де громадянин стоїть в центрі державної політики, якого він почує і приєднається до команди реформаторів аби  прийняти необхідні законодавчі акти, були інструментом, аби одурманювати людей. 

Оскільки Демчак і сам банкір з кримінальним минулим, тому його більше цікавлять заробітки банку, а не простих позичальників.

За інформацією Forbes, регулятор видав дозвіл на формування перехідного банку на базі Омега Банку компанії UBG, яка належить народному депутату БПП, заступнику голови комітету Ради з фінансової політики та банків Руслану Демчаку.

Декілька років тому пана Демчака підозрювали у відмиванні та переведенні в готівку грошових коштів через Ерде Банк, він навіть провів деякий час у СІЗО. Проте в Нацбанку за формальними ознаками не побачили в цьому проблеми, хоча буквально в день видання дозволу компанії UBG суттєво посилили репутаційні вимоги до потенційних власників банків та їхніх менеджерів.

У фінансовій звітності компанії UBG за останні три роки показано оборот від 0,7 до 1,4 млн грн. При цьому основна діяльність компанії, згідно з КВЕД, – охоронні послуги. Проте в НБУ не бачать у цьому жодної проблеми.

«Це нонсенс. З одного боку, вони (Нацбанк. – Forbes) намагаються всім показати, що борються з банками, які граються зі схемними операціями. З другого, особливо не ховаючись, видають дозвіл на фактично створення нових банків компаніям із сумнівною репутацією" – зауважує фінансист, який розповів Forbes про рішення НБУ. – При цьому оцініть красу гри: у банк було введено тимчасову адміністрацію, а потім надано дозвіл на створення на його базі перехідного банку. Тобто новому інвесторові запропонували вибрати з проблемного банку «найсмачніші» активи».

Зазначимо, що у групи UBG проблеми із силовими структурами виникали неодноразово. Влітку 2010 року працівники МВС винесли з офісу бізнесмена на Подолі сервери. Щоб владнати проблему, Демчакові довелося звертатися до тодішнього уряду.

Також Демчак проводив активні кампанії свого імені як представник Федерації роботодавців Києва, головою якої є Фірташ.

На основі скарг клієнтів на несвоєчасне повернення вкладів і в січні 2013 року 
НБУ ввів тимчасову адміністрацію і відправив його на ліквідацію Ерде Банк (назва від імені і прізвища - RD-банк - Руслан Демчак банк). Що, як виявилося, не завадило центробанку під керівництвом Валерії Гонтаревої видати  дозвіл. Подейкують, що Демчак в долі і скуповує неплатоспроможні банки а потім виводить із них активи простих громадян, повертаючи їм всього 40% від вкладів, а зароблені гроші українців у розмірі 60% кладе собі в кишені, обкрадаючи власний народ.

«Нацбанк у даній ситуації просто закриває на це очі, − каже один із топ-менеджерів банку з іноземним капіталом, який не захотів називати себе. − У фінансових колах знають, що банк купує Демчак, він сам про це розповідає − як ходив на зустріч з Олександром Писаруком (перший заступник глави НБУ – Forbes), і в нього отримав добро на входження в «Омега Банк». За словами фінансиста, Писарук навіть нібито попереджав Демчака «не гратися з "обналом"». Однак був змушений дати дозвіл УБГ, оскільки «в Демчака хороші покровителі».

Банкір каже, що чув про хороші стосунки Демчака з одним із наближених до президента Порошенка бізнесменів − Ігорем Кононенком. «На ринку ходять чутки, що в Нацбанк був дзвінок з Адміністрації президента від глави АП Ложкіна з проханням підтримати Демчака в конкурсі й не відмовляти йому через  репутаційні ризики. Ну, вони і взяли під козирок».

От вам і весь інтерес. Банальна власна нажива!!! Це і є відповідь на питання: чому Демчак голосував проти!!!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.