Арештовано "золото" Придністров'я

01 липня 2015, 19:43
Власник сторінки
2
199
Арештовано  золото  Придністров я

Подробиці скандалу, пов'язаного з контрабандою тютюнових виробів до Придністров'я.

Вилучені контрабандні сигарети дійсно знаходяться на складах фірми, яка відповідає за їх збереження.

Це було встановлено під час перевірки, в якій брали участь і члени одеського регіонального відділення «Депутатського контролю».

Як відомо, величезна партія тютюнових виробів була вилучена співробітниками відділу по боротьбі з контрабандою Служби безпеки України. І після цього контейнери знаходилися на зберіганні як речовий доказ. Але так як якість цих тютюнових виробів не відповідають українських нормам, вони підлягають знищенню.

Питання упирався в те, чи дійсно зберігаються сигарети на складах підприємства, якому вони були передані, або зникають звідти неймовірним чином? Одесити були вкрай стурбовані цим питанням і зажадали чіткої відповіді від учасників «Депутатського контролю», а також від СБУ.

Як показала спільна перевірка, і сигарети, і тютюн для кальяну на складах є. Ніхто їх не викурив і не перепродав. Залишилася лише партія, яка очікує своєї черги на знищення, в чому власні очі і переконалися представники «Депутатського контролю».

Для довідки: вся партія вилучених контрабандних сигарет становить 110 контейнерів, вартість яких оцінюється в 12 мільйонів гривень.

Ці сигарети з Азії ввозилися через Одеський та Іллічівський морські торговельні порти транзитом в Придністров'ї. Звідти їх в обхід пунктів пропуску та без сплати належних податків і зборів переміщали або назад в Україну, або далі в країни Європейського Союзу.

Для того, щоб упевнитися, що всі конфісковані тютюнові вироби зберігаються на складах, 5 липня нинішнього року на спільному засіданні міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль» і співробітників СБУ України в Одеській області було погоджено участь представників «Депутатського контролю» у процедурі утилізації сигарет.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Приднестровье,СБУ,контрабанда,Одесса,Одеса,Придністров`я,тютюнові вироби,конфликт в Приднестровье
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.