Генерали «за поляну», або я на світі всіх миліше

02 лютого 2015, 23:21
Власник сторінки
Лидер общественного актива , политико-экономический аналитик
0
571
Генерали «за поляну», або я на світі всіх миліше

Щодо військовозобов'язаних які на думку генералів не мають права залишати місце проживання без дозволу.

Сьогодні в засобах масової інформації, з’явилась новина стосовно довідок з військкомату, а саме як повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай. "Чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара. Тому питання оформлення такого дозволу оформляється у формі відповідної довідки".

Нічого собі заява! Мало того, що громадян мобілізаційного віку зневажливо називають "мобілізаційним ресурсом", так тепер цей ресур хочут зробити "доступним в будь який час"! Таким чином цей поважний пан, з нагрудними відзнаками, отриманими в мирний час, повідомляє про фактичну заборону на пересування адміністративними одиницями України? Чи не суперечить такі довідки основам нашої законодавчої системи та Конституції України, а саме  ч. 1 ст. 33 Конституції України - право на свободу пересуванняак, в Конституції є застереження щодо можливих обмежен, які втановлюються законом. Проте на разі такий закон відсутній.

Читайте також: По реке проплывает наш корабль бумажный

Тобто в розумінні військових,  чоловікам в Україні потрібно шикуватись біля військкомату для отримання папірця, який за свої походженням суперечить основному закону країни? А якщо особа має поїхати в нагальних справах втратить час, на отримання відповідної довідки, хто в державі компенсує збитки, або упущену вигоду . Це як би ввели військовий стан, то рахувалось як форс-мажор, проте такого стану в Україні не введено. Так як і повним ходом іде торгівля з РФ ( країною-агресором) цукерками відомої компанї.   

Також механізми забезпечення перевірки наявності такої довідки не зрозумілі. З логіки такого пана, виходить, що  співробітник ДАІ може зупинити автобус з громадянами і перевірити наявність довідок. Хочется нагадати керівництву, що Права людини - це гарантована законом міра свободи особи та її можливість вільно діяти, самостійно обирати вид і міру власної поведінки з метою задоволення матеріальних і духовних потреб через користування надбаннями та благами суспільства і держави у межах, визначених національним і міжнародним законодавством. Основні права і свободи людини і громадянина закріплені в Конституції України.

На такому фоні ті захисні обмеження, що приймались 16 січня в Раді здаються «ідеальним суспільством», адже для законослухняних громадян нічого не змінилось, а ось різні провокатори несли би адміністративну відповідальність. Проте тепер ми маємо авторитарні дії з боку військових! Цікавим залишається питання про переміщення і виїзд за кордон дітей можновладців, як іх називають ще – «мажорів», чи будуть вони приходити до військкоматів на загальних підставах, чи військові комісари власноруч принесуть «мажорам» довідки. Рівність всіх перед законом «по-новому»!


Приєднуйтесь на Facebook

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: мобілізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.