Не місце красить людину, а людина – місце

01 грудня 2014, 09:47
Власник сторінки
Громадська Організація "Правозахисна Група "Порада"
0
544
Не місце красить людину, а людина – місце

25 листопада 2014 року палкі дискусії з питань організації взаємодії переселенцям з Донбасу та Криму розгорілися в м.Пирятин, на першому засіданні Пирятинського регіонального координаційного штабу

25 листопада 2014 року палкі дискусії з питань організації взаємодії переселенцям з Донбасу та Криму розгорілися в м.Пирятин, на першому засіданні Пирятинського регіонального координаційного штабу з питань надання допомоги переселенцям, утвореного ще 04 серпня 2014 року - з тих пір штаб зібрався вперше. А сама зустріч була зініційована Пирятинською громадською організацією «Жіночі ініціативи», що приєдналася до Меморандуму про співпрацю громадських організацій Полтавщини з питань надання допомоги вимушеним переселенцям. 
Члени координаційного штабу поділилися своїми напрацюваннями, відповідали на питання громадських організацій, представників Моніторингового центру з питань дотримання прав переселенців, самих постраждалих донеччан та луганчан. Під час спілкування з’ясувалося, що представники Пирятинської міської ради чомусь не були включені до складу Пирятинського регіонального координаційного штабу, самі представники регіонального штабу зібралися вперше за майже три місяці, декотрі з них взагалі не знали про цілі та задачі цього штабу, а інформаційне забезпечення для переселенців, що прибувають до міста, замале та малозрозуміле. Інформаційні стенди з переліком послуг для переселенців, контактними даними, відомостями про мережу та місцезнаходження органів влади і громадських організацій, котрі можуть надати допомогу, - розміщені не в кожному органі влади, викладені складною юридичною українською мовою, часто не зрозумілою людям, що не стикаються у повсякденному житті з нормативно-правовим, законодавчим забезпеченням, не містять цієї важливої інформації, або відсутні зовсім. Зауваження представників громадськості з цього приводу викликали хвилю суперечок у державних службовців, хоча призначенням держслужби якраз і є організація зручного людям адміністративного обслуговування, та аж ніяк не доведення за будь-яку ціну своєї правоти тим, хто до них звертається за допомогою.
Втім, присутні на засіданні представники переселенців щиро подякували і за чуйне та делікатне ставлення до них зі сторони працівників місцевого центру зайнятості, що зайвий раз доводить відому істину: не місце красить людину, а людина – місце. 
Для покращення інформування про перелік та зміст адміністративних послуг, які можуть надати органи влади та громадські організації переселенцям, членам Регіонального штабу було вручено інформаційні довідники «Пам’ятки переселенцям», видані в рамках проекту Міжнародного фонду «Відродження» «Сприяння процесам відновлення життєдіяльності внутрішніх мігрантів з АР Крим та зони АТО». В цілому, зусилля направлені на покращення координації дій влади, громадського сектору, волонтерів та самих переселенців, є надзвичайно потребою сьогодення. Тому, залишається подякувати учасникам заходу за активну участь та побажати не збавляти темп, а якісно докласти додаткових зусиль над подоланням виявлених недоліків. Від покращення взаємодії та об’єднання зусиль для подолання певних негативних явищ врешті лише виграють усі члени суспільства.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: переселенцы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.