Недоречні тези щодо зустрічі Меркель з Яценюком і Кличком

17 лютого 2014, 15:27
Власник сторінки
журналіст
0
472

Від позиції впливових сусідів України залежить лише те, чи падіння режиму В. Януковича відбудеться повільно у парламентський спосіб, чи швидким вуличним способом.

Хотілося б, щоб це розуміли А. Меркель, В. Путін, Б.Обама та інші глядачі в українському театрі.


Перше – ситуація в Україні давно стала перевіркою «на вшивість» багатьох міжнародних інстанцій і Росії, і ЄС, і США. Скажімо прямо, жодна з трьох означених сторін похвалитися безумовною підтримкою демократичних цінностей стосовно України не може. 

Друге - якщо сьогодні зустріч із А. Меркель не змусить Європу стати на шлях боротьби з неофашистською владою В. Януковича, яка за прикладом А. Гітлера, почала зі знищення парламентаризму, я наполягатиму на виключенні терміну «ЄвроМайдан» і використанні виключно терміну «Революція гідності». 

Третє – непротидія режиму В. Януковича на міжнародній арені – це те саме, що сприяння режиму Гітлера у 30-ті роки.

Четверте – підтримка В. Путіним В. Януковича вже призвела до ескалації антиросійських настроїв в Україні, пасивність ЄС може сформувати в Україні (в тому числі і на Майдані) потужні антиєвросоюзівські настрої, чого дуже хоче і В. Путін, і В.Янукович. 

П’яте – зовнішні фактори, в тому числі і ставлення до подій в Україні Росії, ЄС та США є другорядними. Вони можуть лише дещо прискорити або дещо уповільнити процес падіння режиму. Але вони точно сприяють визначенню політичного курсу післяреволюційної України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.