Закликаю опозицію Київради брати участь у засіданнях Київради

11 листопада 2013, 09:06
Власник сторінки
журналіст
0
178

Звертаюся до опозиційних фракцій «БЮТ-Батьківщина» та УДАР у Київраді з проханням розглянути можливість бути присутніми у сесійній залі Київради під час пленарного засідання нелегітимної Київради 13 л

 

За моєю інформацією, у попередньому засіданні Київради взяло участь всього 54 депутати. Тобто, у О.Попова не було кворуму, а значить за проекти рішень голосувало менше необхідних для прийняття рішення 61 депутата. Більше того, як мені відомо, не всі з присутніх депутатів у сесійній залі брали участь у голосуванні по кожному питанню. Таким чином у Київраді повним ходом процвітало кнопкодавство. Але у зв’язку і тим, що в залі не було контролю з боку опозиції, всі ці питання «проходили».

 

Крім того, ніколи Київрада, коли на її засіданнях була присутня опозиція, не могла розглянути понад 200 питань за чотири години роботи, при тому, що майже усі питання були проголосовані «за». В нормальних умовах - з обговоренням і без кнопкодавства - такі засідання тривали цілий день, до глибокого вечора.

 

Саме тому я закликаю опозиційні сили Київради зробити все можливе, щоб потрапити до будівлі Київради і бути присутніми в сесійній залі під час засідання міської ради, фіксуючи кількість депутатів присутніх на засіданні та кожен випадок кнопкодавства на фотокамери.

 

Розумію, що ці дії не призведуть до миттєвого скасування прийнятих рішень, як це є у ВРУ, але ці фотоматеріали повинні бути передані у прокуратуру для оскарження та відміни рішень Київради. Крім того, на випадки кнопкодавства повинна звертатися увага присутнього на засіданнях прокурора. Такі факти повинні бути обнародувані і в ЗМІ.

 

Опозиція, не беручи участі у голосуванні, безумовно, повинна брати участь в обговоренні питань внесених до порядку денного. Опозиційні депутати повинні публічно звертати увагу на тіньові і злочинні аспекти кожного питання. Це важливо робити не лише в заявах напередодні засідань, але й у сесійній залі, оскільки це дає шанс в прямому ефірі телеканалу «Київ», який транслює засідання, звернути увагу громадськості на кожну окрему проблему киян.

 

По-друге, можливо, опозиції таки вдасться переконати частину депутатів провладної більшості відмовитися від найбільш скандальних голосувань.

 

По-третє, депутати Київради повинні вимагати і домогтися, звертаючись в тому числі і до присутнього прокурора, можливості бути присутніми у сесійній залі Київради депутатів ВРУ. Адже для всіх зрозуміло, що міліція має наказ ніяким чином не пропускати опозиційних нардепів до Київради. Тим паче, це важливо саме цього тижня - 13 листопада - коли опозиційні народні депутати, працюватимуть на позачерговій сесії ВРУ, на якій вирішуватимуться ключові для України євроінтеграційні питання.

 

Тож, шановні колеги по Київраді, я закликаю вас не спрощувати життя владі! І якщо не контролювати її діяльність у Київраді, то хоча б фіксувати допущені нею порушення законодавства, регламенту тощо. Розумію, що у вас, є власна позиція, що ця позиція узгоджується із керівництвом ваших політичних сил, але під час підготовки до найближчого засідання Київради прошу врахувати і мою думку як киянина, як депутата Київради, який разом з вами провів два скликання, як нинішнього депутата ВРУ, що разом із іншими опозиційними депутатами робить усе можливе, щоб здолати «протерміновану» незаконну київську владу. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.