Китайцям віддають в оренду 2% укрземель, площа яких = 40 територіям Києва

07 листопада 2013, 09:53
Власник сторінки
журналіст
0
758

Влада не спростувала моє припущення стосовно можливості заселення частини Дніпропетровської області громадянами Китайської Народної Республіки на 49 років та надання їм через 10 років укргромадянства.

Так я зрозумів відповідь Дніпропетровської обласної державної адміністрації на своє звернення щодо того, чи передбачається в рамках реалізації програми співпраці української Державної продовольчо-зернової корпорації з китайською корпорацією (якій передано в оренду на 49 років земельні ділянки в Україні) створення додаткових умов для розселення/розміщення працівників з Китаю, які працюватимуть над реалізацією означеної програми на Дніпропетровщині.

Як відомо, Україна віддала Китаю в оренду майже на 50 років три мільйони гектарів сільгоспугідь. Угода підписана між Сіньцзянським виробничо-будівельним корпусом і українською компанією KGS Agro. На першому етапі китайській стороні передадуть в оренду 100 тисяч га в Дніпропетровській області. Надалі площа орендованих територій, у тому числі в Херсонській області та Криму, сягатиме трьох мільйонів гектарів. Землі будуть використані для вирощування сільськогосподарських культур і тваринництва.

Дніпропетровська обласна державна адміністрація чіткої відповіді на моє звернення не надала, посилаючись на стислі терміни та необхідність досконалого вивчення ситуації.

Логічним є висловити припущення, що якщо земля передається Китаю в оренду на 49 років, то йдеться й про створення населених пунктів, де житимуть китайці, які повинні будуть обробляти цю землю.

Територія України – це 60 млн. га землі включно з річками, лісами і горами. Тож китайцям віддадуть 2% території України, при цьому найкращої орної землі. Для киян уточню, територія надана в оренду КНР – це майже 40 територій Києва. Тож уявити собі, що забравши цю землю на ній не буде створено населених пунктів для китайців - не можливо.

За півстоліття в цих поселеннях встигне народитись три покоління народу. Тоді українську територію орендовану китайцями заселятиме контингент іншої країни, який представлятиме в Україні інтереси орендаря, тобто інтереси КНР. До того ж вони проживатимуть компактно, що даватиме їм право на створення китайських шкіл, закладів культури, ЗМІ тощо. При цьому, згодом, по Закону України, вони матимуть право претендувати на отримання українського громадянства.

У відповідь на своє звернення я сподівався почути від влади коротку лаконічну відповідь про те, що ніякі китайці в Україні жити не будуть, що, мовляв, землю орендовану китайською компанією оброблятимуть українці, китаїзації русифікованого Пд. України не буде та ні яких населених пунктів в Дніпропетровській області не створюється. Але відповідь влади мене дуже насторожила.

 Все це відбувається в той час, коли велика частина громадян України шукають собі роботу за кордоном. Влада не дбає про їх повернення в Україну та намагається віддати їх потенційні робочі місця громадянам іншої країни.

Я звернувся до Генпрокуратури України з вимогою розібратись в ситуації, що відбувається на Дніпропетровщині, яка може суперечити Конституції України та призвести до порушення прав громадян України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.