У київському Апеляційному суді газета «2000» судитиметься із матір’ю Гонгадзе

25 вересня 2013, 08:32
Власник сторінки
журналіст
0
683

Завтра, 26 вересня 2013 року, о 16:00 в Апеляційному Суді м. Києва розглядатиметься позов газети «2000» проти Лесі Гонгадзе

 
Цікаво, що саме вигадають чиновники на цей раз, аби унеможливити розповсюдження інформації про чергову подію, пов’язану із загадковим зникненням та долею Георгія Гонгадзе?


Пригадую, як в червні, під час прес-конференції, що була присвячена перемозі Лесі Гонгадзе в суді над чиновниками, в якому розглядалась законність розповсюдження відвертої брехні проти Г. Гонгадзе генералом М.Джигою та екс-міністром МВС Ю.Кравченком на сторінках кишенькових ЗМІ, я разом із рештою присутніх журналістів, спостерігав за невдалими спробами ініціаторів вийти на в’язок із матір’ю журналіста. Ми всі хвилювались за нею, адже, як повідомив її адвокат Олег Король, пані Гонгадзе, за станом здоров’я, на прес-конференції бути присутньою не змогла, але твердо пообіцяла розповісти про події в суді в он-лайн режимі. Пізніше з’ясувалось, що на її телефон дзвінків не надходило, хоча під час регулярних додзвонів адвоката до неї, в телефоні чулися довгі гудки виклику. На моє депутатське звернення щодо можливого блокування телефону Л.Гонгадзе, МВС України повідомило, що ніякого блокування телефонного зв’язку у можливий період «виходу в ефір» пані Гонгадзе не відбувалось. Тепер залишається лише здогадуватися, чи влада настільки боїться почути в незаангажованих ЗМІ голос засмученої матері символу української свободи слова Георгія Гонгадзе,чи відбувся точковий збій в роботі мобільного оператора.


Газета «2000» подала скаргу до Апеляційного суду м. Києва з вимогою скасувати рішення Печерського районного суду м. Києва, відповідно до постанови якого екс-перший заступник міністра МВС України Микола Джига мав вибачитись за наклепи на Георгія Гонгадзе та розмістити це вибачення на сторінках щотижневої газети МВС України «Іменем закону» та газеті «2000».


Газета «2000» стверджує, що не зробила нічого протизаконного у приниженні честі та гідності, ділової репутації відомого журналіста Георгія Гонгадзе та наполягає на скасуванні рішення суду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.