КМДА нарешті визнала, що Садибу Мурашка незаконно експлуатують приватні фірми

13 серпня 2013, 07:22
Власник сторінки
журналіст
0
536

КМДА підтвердила мої підозри про те, що охоронні фірми ТОВ «Арсеналбудінвест» та ТОВ «Атіс Груп» експлуатують Садибу Мурашка незаконно.

В адміністрації повідомили, що ні КМДА, ні адміністрація Шевченківського району з вищеназваними фірмами ніяких договорів не укладали.


Як повідомлялося, Садиба Мурашка незаконно експлуатується працівниками охоронної фірми «Атіс Груп», які були найняті на роботу в 2010 році попереднім незаконним власником Садиби: ТОВ «Вестіга». Сьогодні ТОВ «Атіс Груп» уклала договір на охорону будинку №12-А по вул. Малій Житомирській з фірмою ТОВ «Арсеналбудінвест». Саме тому, я вертався до голови КМДА О.Попова з проханням надати інформацію про те, за чий рахунок охороняється Садиба Мурашка приватними фірмами? Чому муніципальний будинок експлуатує приватна служба, яка охороняла будівлю і при попередніх власниках? Чи укладала Київрада або КМДА договір щодо охорони, або оренди приміщення або будь-якої іншої діяльності в будинку № 12-А по вул. Малій Житомирській з ТОВ «Арсеналбудінвест» або з ТОВ «Атіс Груп»?




Активіст-захисник Садиби Мурашка та її єдиний законний мешканець Олександр Глухов неодноразово повідомляв владу про те, що Садибу, яка знаходиться в муніципальній власності, використовують комерційні фірми.



Дивовижно, що вже понад рік в будинку, який належить київській громаді, знаходяться невідомі люди, не сплачуючи жодної копійки муніципальному бюджету, і київську владу це не хвилює. В той же час, Садиба Мурашка розвалюється через нестачу грошей на ремонт. Допускаю, що хтось із чиновників бере ці гроші собі в кишеню. Якби ці кошти надходили до бюджету офіційно і використовувалися на утримання Садиби, то як мінімум, дах історичної будівлі залатали б, та й пожежа, яка знищила частину Садиби, не сталася б.



Наразі я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою стягнути в судовому порядку гроші з незаконних користувачів приміщення Садиби Мурашка. А також провести службове розслідування і перевірити з чиєї вини не була укладена орендна угода з охоронними фірмами та чому гроші за використання Садиби не надходили до міського бюджету.



Крім того, я направив звернення до Міністерство доходів і зборів з проханням надати інформацію чи були сплачені податки з діяльності згаданих фірм, які експлуатували Садибу Мурашка.



Довідка: Рішенням Господарського суду м. Києва від 19.10.2011р. (справа №48/381) задоволено позов прокуратури міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради до ТОВ «Пантеон-Інвест», ТОВ «Вестіга» і визнано недійсними договори купівлі-продажу будинків по вул. Малій Житомирській №№ 12-А, 12-Б, 14-А,14-Б та повернуто їх у комунальну власність.

З 21.05.2012р. в результаті виконання даного рішення суду ці будинки знаходяться у власність територіальної громади м. Києва.

В 11.10.2012р. за умисне знищення історичної пам’ятки ХІХ століття – житлової садиби родини художників Мурашків, прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу №60-4712 за ч. 2 ст. 298 КК України - знищення, руйнування або пошкодження пам’яток – об’єктів культурної спадщини.



На сьогодні підготовлено розпорядження КМДА про закріплення будинків на вул. Малій Житомирській, 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б (Садиба Мурашка) за Управлінням охорони культурної спадщини.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.