Підказка Януковичу про що поговорити з Путіним в день 1025 річниці Хрещення

26 липня 2013, 10:47
Власник сторінки
журналіст
0
526

Росія має повернути мощі Св.Володимира

У Росії треба вимагати повернення мощей князя Володимира, які були знайдені у 1635 році митрополитом Петром Могилою під час розкопок фундаментів Десятинної церкви.

 Я в день святкування 1025-річчя хрещення України-Русі публічно звертаюся до Президента України В. Януковича з вимогою під час зустрічі з Президентом Росії та керівництвом Російської Православної Церкви вимагати повернення Києву тлін князя Володимира, як велику історичну, культурну і духовну цінність для нашої держави. 

Першопочатково знайдені Петром Могилою мощі князя Володимира знаходилися в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. У XVI ст.. частина решток мощей опинилася в Росії, інша частина була вивезена до Росії у 1939 році. Таким чином, тепер всі відомі рештки мощей князя Володимира знаходяться в Росії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.