Захопили кінотеатр «Флоренція». Хроніка подій (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

23 липня 2013, 07:20
Власник сторінки
журналіст
0
1005

Ситуація вимальовується така: захоплення кінотеатру «Флоренція» - це початок реорганізації кількох кінотеатрів у Києві.

Щойно зі мною зв’язалися керівники кінотеатру «Флоренція» і повідомили, що сьогодні вночі відбулося рейдерське захоплення кінотеатру: всі замку були змінені, колектив не може потрапити на робочі місця. 


...Я на місці - біля кінотеатру «Флоренція», який захопили вночі.

Тут присутні представники міліції: майор і два сержанти та представник СБУ. Вони з’ясовують, яким чином працівникам кінотеатру потрапити всередину кінотеатру на робочі місця.

Колектив наполягає, щоб міліція вжила належних заходів для того, щоб їх пропустили всередину. Майор же міліції, вочевидь, виступає адвокатом захопників кінотеатру і пропонує колективу звертатися до суду.

 Нікого з керівництва міста на місці подій немає...

Ситуація вимальовується така: захоплення кінотеатру «Флоренція» - це початок реорганізації кількох кінотеатрів у Києві.

Колектив кінотеатру отримав попередження, що вони будуть звільнені з 8 вересня 2013 року. До 8 вересня іде процес передачі майна і документів. Але вчора ввечері несподівано, представники комісії, яка займається реорганізацією, і до якої входять працівники, що працюють в структурах КМДА, змінили в кінотеатрі замки, опломбували приміщення і не допускають співробітників кінотеатру на робочі місця. Йдеться , передусім, про бухгалтерію, адміністративну команду, директора кінотеатру.

Працівники кінотеатру здивовані і бояться, що вони не отримують заробітну плату, оскільки вони не є на робочому місці, що можуть пропасти речі і документи з самого приміщення.

Що стосується загальної ситуації із реорганізацією кінотеатрів, яку затіяв голова КМДА О. Попов, то її коріння росте з Л. Черновецького. Черновецький ще кілька років тому неодноразово намагався провести реорганізацію кінотеатрів (яка по суті полягає в тому, що замість кількох директорів, кожен з яких відповідає за свій кінотеатр і за свій колектив, буде один загальний директор, який стане слухняною маріонеткою в руках КМДА). Але я як голова комісії Київради з питань культури та опозиція в Київраді не допускали такої реорганізації, бо розуміли, що зрештою це призведе до перепрофілювання кінотеатрів в гіршому випадку, а в кращому - просто до підвищення цін на квитки, які сьогодні в муніципальних кінотеатрах залишаються порівняно не високими.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.