Вже друге яйце поцілило в Януковича

15 липня 2013, 07:27
Власник сторінки
журналіст
0
1146

Протест в Луцьку – це не протест проти президента Польщі Б. Коморовського і поляків, а протест проти пасивності української влади і бездіяльності українського президента.

Нагадаю, у Луцьку відбувся інцидент: підліток кинув яйцем у президента Польщі Броніслава Коморовського, який брав участь у заходах присвячених 70-й річниці Волинської трагедії, які проходили в Україні (у м. Луцьк).

 

Польська влада використовує будь-які методи, і будь-які ситуації, які складаються для того, щоб мобілізувати патріотичні почуття всередині своєї країни. Безумовно, в цій ситуації, вони нехтують не лише різноманітністю в наукових оцінках з тих чи інших подій, а й інтересами інших держав, в тому числі й інтересами України. Чи хотів би я, щоб так робив український президент? Змушений визнати, що хотів би. Тому абсолютно розумію, по-людськи, пана Коморовсього, і рішення польських політиків зробити цілу серію скандальних заяв щодо волинських подій 70-річної давності.

 

Я як громадянин України, звичайно, хотів би, щоб той консенсус, який було досягнуто 10 років тому між Україною та Польщею, коли обидва народи покаялися в злочинах один проти одного, і коли тодішній Папа Римський Іоан Павло ІІ проголосив формулу примирення – вибачати і вибачатися - став основою порозуміння між двома великими народами. Але, як бачимо, цього не сталося. На жаль, польська влада зробила те, що вважала необхідним для інтересів Польщі. Але це виявилося справжнім ударом по примиренню та по інтересам України.

 

Конфлікти між Україною і Польщею траплялися не раз в минулому, але якщо раніше це були справжні трагедії, то те, що відбувається зараз, я назвав би швидше, політичним фарсом, в якому зацікавлено багато різних сторін. В тому числі і наш антиукраїнський президент, з його антиукраїнським лобі в Парламенті.

 

І справжньою кульмінацією цьому фарсу стало яйце, кинуте в Януковича. Ні-ні, я не обмовився, я мав на увазі не Коморовського, а саме Януковича. Адже яйце, кинуте в Коморовського, насправді влучило в Януковича.

 

Чи можна таким чином боротися з несправедливістю, чи правильним був вчинок волинського підлітка? Звичайно ні! Правильною була б заява президента і Парламенту України. Але, коли дорослі дяді-політики мовчать, починають говорити діти. І цей протест, який ми побачили в Луцьку – це не протест проти Коморовського і поляків, які намагалися відстояти свою правду, а протест проти пасивності української влади і бездіяльності українського президента.

 

Отже, можна сміливо сказати, що це яйце стало другим яйцем, кинутим в Януковича. Але те перше яйце символізувало початок кар’єри донецького політика, який приїхав завойовувати західну Україну, а це друге символізує кінець політичної кар’єри Януковича, який ховається від політичних труднощів у Криму.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.