І зараз, через 350 років, необхідність Чорної ради актуальна

18 червня 2013, 07:25
Власник сторінки
журналіст
0
563

Як і 350 років тому, в дію вступить Чорна рада. Ознаки цьому я бачу в багатьох діях народу...

Сьогодні, рівно 350 років тому, в такі ж червневі дні 1663 року, в Ніжині, відбулася найвідоміша в Україні Чорна рада, на якій було обрано гетьмана і були широко обговорені проблеми тогочасної України.

Така форма вирішення державних проблем, як Чорна рада була, традиційною для України в найскладніші для нації моменти, коли в державотворення включалася вся громада: і селяни, і ремісники, і козацька старшина. Коріння цієї традиції сягає київсько-руських віче і далі в історію.

Коли влада, старшина і гетьмани, олігархи і латифундисти не здатні були вирішити державні проблеми, тоді народ збирався на Чорну раду.

Це не означає, що народ завжди був правий, але часто хоч якесь рішення - краще ніж ніякого.

Сьогодні, через 350 років, в Україні склалася абсолютно аналогічна ситуація - ані ВРУ, ані Президент (гетьман), ані великий капітал не спроможні вирішити державних проблем.

Через це, я абсолютно впевнений, що як і 350 років тому, в дію вступить Чорна рада. Ознаки цьому я бачу в багатьох діях народу. В тому числі і під час акцій «Вставай, Україно!».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.