КС визнав незаконність дій ВРУ

03 червня 2013, 07:33
Власник сторінки
журналіст
0
839

Чи не вперше, команда Януковича визнала свій злочин проти демократії юридично! Це хороший знак і хороший привід посадити за грати ляльковода попереднього Парламенту часів свіжого Президента.

Судіть самі! КС визнав, що усі чергові вибори до місцевих рад мають відбуватися одночасно. З іншого боку Конституція говорить, що повноваження місцевих рад не можуть тривати більше, ніж 5 років. Усе логічно! І про що ж це говорить? А про те, що вибори до місцевої ради в Києві мали пройти у 2010 році, як і по всій країні. 

Таким чином, КС своїм рішенням визнав, що ВРУ попереднього скликання - порушила Закон і Конституцію ще у 2010 році, коли не призначила вибори у Києві. 

Цікаво, хтось понесе за це покарання? Розумію, що ВРУ, як колективний орган, не може бути покарана, а от ті чиновники, що готували всупереч Закону і Конституції попередню постанову про вибори, виключивши звідти Київ і Тернопіль, мають бути покарані вже зараз! А ті, хто ними ляльководив - після зміни влади! 

Звернувся до Генпрокуратури з проханням розібралася з процесами підготовки постанови про вибори 2010 року. Розумію, що толку у цьому мало, але чому б і не спробувати. Зрештою, я мушу звертатися до силових органів, коли дізнаюся про злочин - це частина моєї роботи!

Безумовно, врятувати право киян на вибори сьогодні можна призначивши позачергові вибори, і надавши повноваження обраній місцевій владі на два роки (до осені 2015 року, коли відбудуться чергові вибори по всій країні). Для цього в принципі треба не багато – відповідний законопроект, поданий опозицією, вже зареєстрований у Парламенті. Необхідно лише, щоб сьогодні на погоджувальній раді його внесли до порядку денного цього сесійного тижня. Якщо це станеться, то голосування за проект може відбутися вже завтра. 

Нагадаю, що в рішенні КС ніяких застережень щодо позачергових виборів немає. Тому «відмазок» у ПР щодо неправомірності проведення позачергових виборів Київського міського голови та Київради не повинно бути. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.