Чи покарають руйнівників Садиби Мурашка?

24 квітня 2013, 10:20
Власник сторінки
журналіст
0
552

Правоохоронники запевнили, що проти руйнівників Садиби Мурашка кримінальну справу ніхто не закривав.

04.03.2013 у зв’язку із набранням законної сили новим Кримінально-процесуальним кодексом України, кримінальна справа №60-4712 від 11.10.12 за ст.. 298 КК України по факту знищення історичної пам’ятки XIX ст.. – житлової садиби родини художника Мурашка, відкрита прокуратурою Шевченківського району м. Києва, внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Хід досудового розслідування взято на контроль.

 

Негативним моментом цієї справи є те, що кримінальна справа, яка була відкрита тільки завдяки тиску громадськості, вже кілька місяців залишається без розвитку. Тому я був переконаний, що її просто закрили. Як виявилося вона не закрита, але суттєвих зрушень, на жаль, не видно. Тому коли вона потрапить до суду, і коли винні будуть покарані – не відомо.

 

Але зрештою, в цьому питанні є один позитивний момент - ця справа є першою кримінальною справою порушеною за ст. 298 КК щодо умисного нищення такої резонансної споруди і важливої пам’ятки. Раніше такі справи або відмовлялися відкривати, або відкривали щодо незначних об’єктів. Тому, якщо за цією статтею винних таки вдасться покарати, аналогічні справи щодо руйнування інших пам’яток відкриватимуть охочіше.

 

Нагадаю, у 2007 році КМДА продала історичну будівлю Садибу Мурашка приватній компанії «Пантеон-Інвест». Влітку 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним право власності компанії на Садибу і її повернули місту. Досі споруда, перебуваючи і власності міста, не має конкретного балансоутримувача і жодні ремонтні роботи щодо неї не відбуваються.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.