Про строки блокування ВРУ та призначення виборів у Києві

05 квітня 2013, 10:23
Власник сторінки
журналіст
0
1929

Я впевнений, що трибуну ВРУ довго блокувати не доведеться. Рішення про вибори мера буде ухвалено вже на наступному сесійному тижні. Чому?

Бо Партія регіонів, яка завалила рішення про проведення виборів, діяла більш емоціями, ніж розумом.

Зрозумійте, проблема не в позиції ПР. Фактично її представники і ті, хто ними керує в Парламенті, просто підставили Президента, тому що Гарантом Конституції у нас в країні є Президент. І перше питання, яке буде у європейців до В. Януковича - чому він не подав проект постанови про призначення виборів у Києві, якщо він Гарант Конституції, чому це зробила опозиція і чому його політична сила це блокує?

Можна сперечатися щодо того, чи правильно вчинив А. Яценюк, зупинивши людей, які за ним слідкували, про те, чи мав право Ю. Луценко купувати квіти за бюджетний рахунок для святкування Дня міліції, про суть пенсійної реформи, Податкового кодексу і т.д. Тут у кожного може бути своя думка. Але коли мова йде про призначення виборів, то тут відповідь однозначна: вони для того й існують, щоб їх призначали своєчасно. 

І навіть такі дивні керівники країни, не дуже демократичного спрямування, як Путін і Лукашенко, призначають вибори. Так, вони створюють закони, які не дають можливості провести вибори чесно і демократично, але вони їх призначають.

Єдиний випадок в історії Києва, коли місцева влада працювала довше, ніж належить, трапився з Верховною Радою 1938 року, коли вона юридично працювала до 1947 року, тому що була війна, і в 1941-1943 рр.. Києвом тоді керував намісник Гітлера. 

Схожа ситуація вимальовується і зараз: Києвом керує намісник, а не обраний містом громадянин. Верховна Рада хоче жити так, як ніби зараз війна - до восьми років. Аналогія, як бачите, достатньо точна, і навіть війна …Справді, економічний стан і демократія в країні відповідають стану війни. Сьогодні можна сказати про те, що влада своїми діями свідчить про те, що наше місцеве самоврядування знаходиться в ситуації, близької до тієї, яка була в 1941-43 рр..


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.