Не вірю обіцянці Президента про створення об’єктів ПЗФ

29 березня 2013, 10:25
Власник сторінки
журналіст
0
574

На моє звернення до Президента, очільник країни здається погодився припинити трирічний саботаж питання щодо розширення об’єктів та територій природно-заповідного фонду України.

Адміністрація Президента України відповіла, що Президент прийме рішення щодо проектів указів Президента України про створення об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення у Луганській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Тернопільській областях.

З тексту листа від Адміністрації Президента, виглядає так, що все добре і інформація обнадійлива. Але, по-перше, рішення Президентом може бути прийняте негативне, а по-друге, не зрозуміло, коли воно буде прийняте – зараз, через місяць, чи в наступній каденції наступним Президентом.

Як повідомлялося, протягом останніх 3 років у Адміністрації Президента знаходяться, погоджені всіма зацікавленими сторонами (від землекористувачів та сільських рад до облдержадміністрацій) проекти про оголошення заказниками 11-ти об’єктів та ще 5-ти об’єктів - пам‘ятками природи загальнодержавного значення, які чекають на підпис Президента України.

Розроблені на їх основі проекти 3-х Указів Президента України погоджено в установленому порядку із зацікавленими центральними органами виконавчої влади та організаціями, схвалено на засіданнях Уряду та подано на розгляд Адміністрації Президента України.

Йдеться про проекти указів Президента України:  «Про території та об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення» (оголосити заказник «Волощина» та пам'ятки природи «Балка Крейдяний яр», «Печера Опільська», розширити 3 парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва в Тернопільській та Луганській областях) – схвалено на засіданні Уряду 02.09.2010;

«Про оголошення природних територій заказниками загальнодержавного значення» (оголошення заказників «Урочище Терське», «Добрянські гори», «Ельба», «Балка Ковильна» та «Товтровий степ» в Луганській та Тернопільській областях) – схвалено на засіданні Уряду 13.04.2011;

Про оголошення природних територій та об’єктів заказниками і пам’ятками природи загальнодержавного значення (оголошення заказників «Дельфінієвий схил», «Єлізаветівський степ», «Сафоново», «Калинове-Довге», «Церковний ліс» та 2 пам‘ятки природи в Луганській та Івано-Франківській областях) – схвалено на засіданні Уряду 30.11.2011.

 

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.