Існує постанова, відповідно до якої Гостинний двір досі є пам’яткою

26 лютого 2013, 07:31
Власник сторінки
журналіст
0
430

Постанова є чинною, її ніхто не скасовував, до неї не було внесено жодних змін стосовно виключення Гостинного двору з переліку пам’яток, що не підлягають приватизації.

Гостинний двір досі є пам’яткою архітектури відповідно до Постанови Ради Міністрів Української РСР від 6 вересня 1979 року №442 «Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави».

Хоча влада і робила все можливе, щоб повністю зачистити правові акти, які захищали Гостинний двір, але забула, не врахувала чи проігнорувала чинну Постанову №442, відповідно до якої він досі є пам’яткої та захищений законом. Я звернувся до профільних інстанцій, які підтвердили мені, що ця постанова є чинною. Текст відповідної постанови є у відкритому доступі. Відтак, всі намагання забудовника перебудувати пам’ятку архітектури є незаконними.

Звернувся до Генерального прокурора з вимогою розслідувати діяльність Кабміну, Київради та КМДА на предмет порушення ними дії Постанови Ради Міністрів Української РСР від 6 вересня 1979 року №442, відповідно до якої Гостинний двір перебуває під охороною держави і не підлягає реконструкції як пам’ятка архітектури.

Кожен чиновник, який працює проти інтересів громади повинен бути покараний.

Нагадаю, що у Парламенті зареєстрований Проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії з приводу розслідування порушень пам'яткоохоронного законодавства та встановленої законодавством процедури при прийнятті рішення щодо виключення будівлі Гостинного двору у м. Києві із списку пам'ятників архітектури Української РСР, що перебувають під охороною держави, яка також має розслідувати діяльність органів місцевого самоврядування, що неодноразово порушували законодавство в інтересах компанії «Укрреставрація» з кіпрським власником.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.